Milletvekili ÖZ; "Eğitim için ayrılan 1 trilyon 400 milyar TL nerede?"

762

 CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, TBMM’de yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a milli eğitim bütçesi ile ilgili sorular yöneltti. Suriyeli çocuklar için ödenen paranın nereye gittiğini soran Öz; “Suriyelilere 30 milyar dolar harcayıp bir kuruşunun hesabını veremeyen AKP, Milli Eğitim Bakanlığındaki Suriyeli öğrenciler için harcanan paradan 1 trilyon 400 milyar kadar paranın nereye gittiğini bulamıyor” dedi. 


“Paraların nereye harcandığını kimse bilmiyor”
Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Suriyeliler için 30 milyar dolar para harcadım’ diyor. Ancak, bu paranın nereye ve niçin harcandığını kimse bilmiyor. Geçen hafta da Suriyeli öğrencilerin ‘Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonu Projesi’ kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığında 9 trilyon 370 milyar liranın 1 trilyon 400 milyar liralık bölümünün kaybolduğu basında yer aldı. Bakanlığın söz konusu olayın ardından soruşturma başlattığı da basında yer aldı. Hakkında soruşturma başlatılan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, ‘Bu para cebimde kalmamıştır. İşlemler sırasında prosedürden kaynaklanan bir hatadan dolayı böyle bir durum oluşmuştur’ açıklamaları karşısında, ne olduğunu öğrenmek istiyoruz” dedi. 
Öz, Milli Eğitim Bakanına;
1- Bu 30 milyar dolar nereye ve niçin harcandı? 
2- Milli Eğitim Bakanlığındaki 1 trilyon 400 milyar liralık kayıp para bulundu mu yoksa prosedürden kaynaklanan bir hatadan dolayı bu para hiç mi oldu? Merak ediyoruz” Sorularını yöneltti.                                   (Haber Merkezi)
Paylaş