havadurum

Milletvekili adaylarından Mor Pati'ye söz

749

Mor Pati Derneği, Çanakkale milletvekili adaylarıyla görüşerek "Hayvan Hakları için Milletvekili Yasal Talep- Takip Platformu" projelerini aktararak, söz aldı. Mor Pati Derneği yönetim kurulu üyeleri ve gönüllüleri Ak Parti Milletvekili Adayı Jülide İskenderoğlu, CHP Milletvekili Adayı İsmet Güneşhan, İYİ Parti Milletvekili Adayı Rıdvan Uz ile Zişan Özaydın, Yeşil ve Sol Gelecek Partisi Milletvekili Adayı Adile Yalçın, Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Adayı Ayfer Göl, Türkiye Komünist Parti Milletvekili Adayı Necin Aslan ile Eftal Yıldırım, Memleket Partisi Milletvekili Adayı İlknur İnce, MHP Milletvekili Adayı Sıtkı Keçeci ile ayrı ayrı görüştüler. Milletvekili adaylarından milletvekili olduklarında "Hayvan Hakları İçin Milletvekili Yasal TALEP - TAKİP Platformunun" maddeler ile belirttiği sahipsiz hayvanlara yönelik yasal taleplerine destek vereceklerine, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşlar ile toplantılar yapacaklarına imza aldılar.

"Hayvanlar hızla çoğalmaya devam ediyor"
Mor Pati Derneği yaptığı açıklamada sokaklarda yaşayan hayvanların kısırlaştırılması gerektiğine dikkat çekerek, "Biz şehrimizdeki hayvan hakları savunucularınca oluşturulan "Hayvan Hakları İçin Milletvekili Yasal TALEP - TAKİP Platformu" sivil inisiyatifi mensuplarıyız. Milletvekili seçildiğiniz takdirde sahipsiz hayvanlara yönelik olarak başta "kısırlaştırma" olmak üzere belediyelerin ve diğer bütün ilgili kurumların yasalara uygun çalışmalar ve uygulamalar yapması için vekilimiz olarak desteğinizi istiyoruz. Çünkü belediyeler yasal görevleri olmasına rağmen kısırlaştırma yapmıyorlar, hayvanlar çoğaldıkça, toplayıp başka şehirlere kırsala köylere atıyorlar. Hayvanlar oralarda da hızla çoğalmaya devam ediyor. Hayvanlar aç sefil perişan iken, vatandaş da mustarip ve şikayetçi" ifadelerine yer verdi.

Anlaşma maddeleri
Milletvekili adaylarının Mor Pati Derneği ile imzaladığı anlaşma ise şu şekilde, "Şehrimizdeki tüm belediyelerin bakımevi olanların kısırlaştırma ve tedaviyi etik ve bilimsel koşullarda, üremeyi tamamen kontrol altına alacak sayılarda yapmasının sağlanmasında; Bakımevi olmayan belediyelerin en kısa zamanda kendi belediye sınırları içinde kısırlaştırma, tedavi ve bakımevi ünitesini kurmasının sağlanmasında, Kanunun kurumlarca uygulanmasından sorumlu İl İlçe DKMP Müdürlüklerinin ve Tarım İl-İlçe Müdürlüklerinin, Kaymakamlık ve Valilik ilgili birimlerinin bu çalışmaları takip ve denetlemesinin sağlanmasını bakanlıklar nezdinizce dile getirip takip edilmesinde, Milletvekilliğiniz süresince şehrimizdeki STK lar ve hayvan hakları gönüllüleri ile her 3 ayda bir Hayvan Hakları İstişare toplantısını vekil-vatandaş birlikte mottosu ile yapılmasında Milletvekili yetkileriniz ile desteğinizi önemle talep ediyoruz. Sayın Vekilim, eğer bu taleplerle ilgili çalışmalar yapacağınıza dair söz veriyorsanız, bu yazımızın altına destek vereceğiniz konusunda değerli imzanızı atar mısınız?"
(Duygu Yılmaz)

Paylaş