havadurum

"Millet İttifakı'nın adayı Türkiye'nin 13'üncü Cumhurbaşkanı olacak"

834
İstanbul Maltepe`de düzenlenen "Milletin Sesi" mitingi büyük ses getirdi. Bursa`da yapılması planlanan miting, Yargıtay`ın Canan Kaftancıoğlu`nun cezalarını onamasının ardından İstanbul`a taşınmıştı. 600 bin kişinin katıldığı mitingin ardından Çanakkale Olay`a açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, değerlendirmelerde bulundu. Erkek, ekmek ve simidin ikiye bölünerek satıldığını dile getirerek, "Mitingde vatandaşlar kendini ifade etti. Esnafımız, 65 yaşında çalışmak zorunda olan bir teyzemiz, gencimiz çıktı. Vatandaşlar aslında her şeyi söyledi. Ardından Genel Başkanımız `Hiç kimse umutsuz olmasın. Genel ilk seçimde iktidar olacağız ve bu tabloyu değiştireceğiz` dedi" sözlerine yer verdi.
"Türkiye bu tabloyu hak etmiyor"
Erkek, 5 yıl önce gerçekleştirdikleri Adalet Mitingini hatırlatarak, "5 yıl önce Türk siyasi tarihinin en önemli mitinglerinden birini gerçekleştirmiştik. `Milletin Sesi` mitinginde de adalete susamış toplumun çığlığı yükseldi. Millet İttifakı`nın adayı Türkiye`nin 13`üncü Cumhurbaşkanı olacak. Yeni bir cumhurbaşkanı, yeni bir Meclis, yeni bir yönetim anlayışı, yeni bir siyaset kültürü gelecek. 85 milyon olarak barış içerisinde, kardeşçe, birlikte yaşayacağız ve sorunlarımızı hızla çözeceğiz. Türkiye bu tabloyu hak etmiyor. Maltepe`de bir seçim dönemi olmamasına rağmen büyük bir heyecan vardı. O heyecanı, umudu, kararlılığı, inancı gördük. Hınca hınç doldu. Seçim kararı alındığı gün dahi Türkiye rahat bir nefes alacak" dedi.
"Basiretsiz bir yönetimle karşı karşıyayız"
Erkek, siyasi iktidarın yönetme şeklini eleştirerek, "Türkiye yönetilmiyor, savruluyor. Son derece basiretsiz bir yönetimle karşı karşıyayız. Türkiye`nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Ama yönetme kabiliyetini tamamen yitirmiş bir iktidarla karşı karşıyayız. Yozlaşma, yasaklar, yolsuzluk çok büyük. Toplum, derin bir yoksullukla karşı karşıya. Değişim zamanı geldi. Toplum değişim talep ediyor" ifadelerine yer verdi. Türkiye`nin kötü bir tabloyu hak etmediğini dile getiren Erkek, "Gelecek nesiller için, çocuklarımız için yeni bir yönetim anlayışı, yeni bir siyaset kültürünü getireceğiz. Üretici enflasyonunda dünyada birinciyiz. Tüketici enflasyonunda da ilk beşteyiz. Hayat pahalılığı, işsizlik, yoksulluk, 40 milyonun üzerindeki insanı açlıkla ve yoksullukla mücadele eder hale getirdiler. Bu tabloyu değiştireceğiz" diye belirtti.
"İktidarın ilk bir haftasında bile yapacaklarımız belli"
Milletvekili Erkek, iktidara geldiklerinde sorunlara çözüm bulacaklarını söyleyerek, "İktidarın ilk bir haftasında bile yapacaklarımız belli. Esnaflarımızla, çiftçimizle, emeklimizle ilgili yapacaklarımız belli. İlk çıkartacağımız kanun `Siyasi Ahlak Kanunu` olacak. İlk çıkartacağımız kararname, `Stratejik Planlama Teşkilatı" ile ilgili kararname olacak. Planlama olmadan hiçbir sorunu çözemezsiniz" ifadelerine yer verdi.
"85 milyon adalete susadı"
CHP`li Erkek, Maltepe`de gerçekleştirdikleri "Milletin Sesi" mitinginin önemine değinerek, "Miting iktidara yürüyüşümüz açısından çok önemli bir adımdı. 85 milyon adalete susadı. Yalnızca mahkeme salonlarında ki adalete değil; gelir dağılımdaki adaletsizlik, sosyal adaletsizlik, fırsat adaletsizliği... Bugün pırıl pırıl başarılı gençler torpil düzeninde, kayırmacı düzende hakkaniyetsiz şekilde mülakatlarda eleniyor. Tam bir depotizm hakim olmuş. Maltepe`de gerçekleştirdiğimiz "Milletin Sesi" mitinginde de gençler, hakları için mücadele eden karınlar, esnaflar, çiftçiler, haklarını alamayan emekliler, yaşlısı genci toplumun her kesiminden insanlar vardı. Çünkü toplum artık, sosyal adalet, fırsat adaleti, gelir dağılımında adalet, yargıda adalet istiyor" dedi.
 
"Yargı yürütmenin tahakkümü altında"
Erkek, adalet sistemini eleştirerek,"Bugün yargı yürütmenin tahakkümü altında. Bu tek adam sistemini değiştireceğiz. Sistemle ekonomi doğrudan bağlantılıdır. Siz merkez bankasının ve tüm ekonomik kurullarının bağımsızlığını nasıl sağlarsınız? Güven veren sağlıklı bir sistemle, kuvvetler ayrılığıyla, demokratik hukuk devletiyle. Adalet olmadan, güven veren sağlıklı bir sistem olmadan, özgürlük olmadan aş, iş, ekmekte olmuyor. Bunun çığlığı yükseldi" dedi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş