havadurum

Millet İttifakı karıştı

742

 CHP’ Olağanüstü Genel Kurul isteyen Muharrem İnce’ye destek veren imza sayısının son olarak 606 olduğu ileri sürüldü.  İyi Parti’de ise bütün yetkili organların bir araya geldiği toplantı sonrası Olağanüstü Genel Kurul kararı çıktı. Toplantıda İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in istifa etmek istediği haberleri yer alırken, İyi Parti İl Başkanı Eşref Bener Varol,  partinin Akşener önderliğinde yoluna devam edeceği açıklamasında bulundu.

 
CHP’de imza tartışması sürüyor
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri sonrası Millet İttifakı ortakları CHP ve İyi Parti’deki iç karışıklık haberleri gündemden düşmüyor. CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce seçim sonrası partiye Olağanüstü Kurultay çağrısında bulunmuş ve delegelerden imza desteği istemişti. CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, dün Olağanüstü Kurultay için şu ana kadar 606 imza sayısına ulaştıklarını söyledi.  Kurultay için 625 imzaya ihtiyaç varken, imzacıların bazılarının imzasını geri çektiği iddiası da yine Tüzün tarafından yalanlandı. 30 Temmuz tarihine kadar süreleri olduğunu belirten Tüzün, hala imza vermek isteyen delegelerin olduğunu açıkladı.
 
24 Haziran seçimlerinin ardından muhalefet partilerinde tartışmalar yaşanmaya devam ediyor. CHP’de Muharrem İnce’nin ‘Kurultay’ çağrısı için başlatılan imza tartışması sürerken, İyi Parti`nin Afyonkarahisar Sandıklı’daki kampında sert tartışmalar yaşandığı haberleri yer aldı.Toplantıda yaşanan eleştiriler sonrası toplantıyı terk eden İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener`in istifa etmemesi için kurmaylarının ikna etmeye çalıştığı belirtilirken, toplantının ardından İyi Parti, Olağanüstü kongreye gitme kararı aldı. Akşener’in aday olmayacağı haberleri yer alan toplantıyla ilgili İyi Parti İl Başkanı Eşref Bener Varol, gazetemiz Çanakkale Olay’a açıklama yaptı.Bener, toplantıda haberlerde yer aldığı gibi sert tartışmaların yaşanmadığını belirtti. Partinin bütün yetkili organlarının katıldığı bir toplantı gerçekleştiğini ifade eden Varol, medeni tartışmaların yaşandığı çok verimli bir toplantı yapıldığını söyledi. Parti tarafındanalınan ‘Olağanüstü Kongre’kararının yetkili organlar için yapılacağını ifade eden Varol; “Hepimizin tek adayı Meral Akşener. Bu konuda hiçbir tereddüdümüz yok. Başka bir adayın çıkacağını da sanmıyorum” dedi.
 
“Demokrasi kuralları içerisinde herkes istediğini söyledi”
Toplantıda haberlerde yer aldığı kadarsert tartışmaların yaşanmadığını belirten Varol; “Partinin bütün yetkili organlarının bir arada olmasına rağmen gayet medeni tartışmaların yaşandığı çok verimli bir toplantı oldu. Bir partide bunun yapılabilmesi bence çok güzel. Tamamen demokrasi kuralları içerisinde herkes istediğini söyleyebildi. Bugüne kadar neler yaptık. Partinin daha iyi olması için neler yapılabilir tartışıldı. Herkes kendi eleştirisini dile getirebildi. Tamamen demokratik, ülkemiz ve partimiz içinde çok faydalı bir ortamdı. Bu anlamda toplantıdan hepimiz memnun ayrıldık” dedi. 

“Kongre parti organları için yapılacak”
Genel Başkan Akşener’in liderliğinde parti organları için yapılacak bir Genel Kurul olacağının altını çizen Vural; “İşin sonunda Genel Başkanımız Meral hanım Kongre’ye gidileceğini açıkladı. Buda parti için yeni bir soluk olabilir. Yine Meral hanımın liderliğinde partinin gerekli organlarında seçim yapılacak. Meral hanım değişmeyecek. Hepimizin tek adayı Meral Akşener. Bu konuda hiçbir tereddüdümüz yok. Başka bir adayın çıkacağını da sanmıyorum. Dediğim gibi hepimizin tek adayı Meral Akşener’dir. Parti organları için seçim yapılır. Parti organları için yapılacak bir kongre olacaktır” dedi. 
(Eren Aşnaz)
 
Paylaş