havadurum

Michael Gambon öldü mü? Harry Potter’ın Dumbledore’u hayatını kaybetti!

Harry Potter serisinde Albus Dumbledore karakterine hayat veren ünlü İngiliz-İrlandalı aktör Michael Gambon, 82 yaşında hayatını kaybetti. Peki, Michael Gambon kimdir, neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte Michael Gambon’un hayatı ve ölümü hakkında bilmeniz gerekenler!

3110

Michael Gambon öldü mü? Harry Potter’ın Dumbledore’u hayatını kaybetti! Ünlü İngiliz-İrlandalı aktör Michael Gambon, 82 yaşında zatürre nedeniyle vefat etti. Gambon’un hayatı ve ölümü hakkında bilmeniz gerekenler haberimizde!

Michael Gambon (Dumbledore) kimdir?

Michael Gambon, 19 Ekim 1940’ta Dublin’de doğdu. Babası bir mühendis, annesi bir dikişçiydi. Ailesiyle birlikte 6 yaşındayken Londra’ya taşındı. Eğitimini St Aloysius College’de tamamladı. 15 yaşında okulu bırakarak babasının çalıştığı araç üretim fabrikasında işe girdi. 21 yaşındayken oyuncu olmaya karar verdi ve Royal Academy of Dramatic Art’a (RADA) girdi.

Oyunculuk kariyerine 1963’te Dublin’deki Gate Theatre’da başladı. Daha sonra Londra’daki Royal National Theatre’da Laurence Olivier’in yönettiği oyunlarda rol aldı. Shakespeare oyunlarında başarılı performanslar sergiledi. 1980’lerde televizyon ve sinema filmlerinde de boy göstermeye başladı. The Singing Detective, The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover, The Insider, Gosford Park gibi yapımlarda rol aldı.

2002 yılında Harry Potter serisinin ikinci filmi olan Harry Potter ve Sırlar Odası’nda Albus Dumbledore karakterini canlandırmaya başladı. İlk iki filmde bu rolü Richard Harris oynamıştı ancak Harris’in ölümü üzerine yerine Gambon geçti. Gambon, serinin son filmi olan Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2’ye kadar bu rolü sürdürdü.

Gambon, oyunculuk kariyeri boyunca birçok ödül kazandı. Dört kez BAFTA Ödülü, üç kez Laurence Olivier Ödülü, iki kez Evening Standard Ödülü ve bir kez de Tony Ödülü’nün sahibi oldu. Ayrıca 1998 yılında Kraliçe II. Elizabeth tarafından şövalye ilan edildi.

Michael Gambon neden öldü?

Michael Gambon’un ailesi yaptığı açıklamada, oyuncunun zatürre nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Michael Gambon’un kaybını duyurmaktan büyük üzüntü duyuyoruz. Bu acı verici zamanda mahremiyetimize saygı göstermenizi rica ediyoruz. Destek ve sevgi mesajlarınız için teşekkür ediyoruz.”

Gambon’un eşi Anne Miller ve oğlu Fergus Gambon, oyuncunun cenaze töreninin yakın zamanda yapılacağını belirtti.

Michael Gambon’un hayranlarından tepkiler

Michael Gambon’un ölüm haberi, Harry Potter hayranlarını yasa boğdu. Sosyal medyada oyuncuya saygı ve sevgi mesajları yağdı. İşte bazı mesajlardan örnekler:

“Harry Potter serisinde Dumbledore’u canlandıran Michael Gambon hayatını kaybetti. Çocukluğumun büyücüsüydü. Huzur içinde yatsın.”
“Michael Gambon ölmüş… Çok üzgünüm… Dumbledore’u çok seviyordum… Onun sesini duymak bile bana huzur veriyordu… Allah rahmet eylesin…”
“Michael Gambon’un öldüğünü duyunca çok şaşırdım ve üzüldüm. Harry Potter filmlerindeki performansıyla beni büyülemişti. Onu hep hatırlayacağım. Başımız sağolsun.”
“Michael Gambon gibi bir efsaneyi kaybetmek çok acı… Harry Potter’da Dumbledore rolüyle bize çok şey kattı. Onun yerini kimse dolduramaz. Mekanı cennet olsun.”

Paylaş