havadurum

MHP yerel seçimlere kenetlendi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı, yerel seçimlere birlik ve beraberlik içerisinde girecek. Partiye üst düzeyde hizmet etmiş olan partililerin yer aldığı akil adamlar komisyonu oluşturan MHP, komisyonun aldığı kararlar doğrultusunda belirleyeceği adaylar ile yerel seçimlere girmeye hazırlanıyor.

956
 
 
Truva Otel’de düzenlenen toplantıya MHP İl Başkanı Efkan Erkan, MHP Merkezi İlçe Başkanı İbrahim Tayfun Uğur, MHP eski İl Başkanı Rıdvan Uz, eski merkez ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda konuşan MHP İl Başkanı Efkan Erkan, oluşturdukları akil adamlar komisyonunun aldığı kararlar doğrultusunda belirlenecek olan adaylar ile yerel seçimlere birlik ve beraberlik içerisinde gireceklerinin sinyalini verdi. Her ay düzenli olarak yapılacak olan toplantılarda Çanakkale’nin sorunlarının tartışılacağını ve yeni projelerin ortaya çıkarılacağını belirten Erkan, hem Çanakkale hem de partileri için en doğru adaylarla mahalli seçimlere birlikte ve beraberlik içerisinde gireceklerini ifade ederek; “MHP İl Başkanlığı olarak Çanakkale adına bir akil adamlar toplantısı düzenledik. İsmini biz verdik. Dedik ki, biz buna akil adamlar toplantısı diyelim. Çanakkale’de geçmişten bu güne partimize üst düzeyde hizmet etmiş bütün arkadaşlarımızı bir araya toplayıp bir akil adamlar komisyonu oluşturalım ve bu arkadaşlarımızla her ay bu toplantılarımızı ve görüşmelerimizi devam ettirelim ve bu akil adamlar toplantılarından önümüzdeki süreçte Çanakkalemiz için en doğru arkadaşlarımızı aday olarak sahneye sürebilelim. Yani önümüzdeki süreçte yerel yönetimler için bu topluluktan ve bu topluluğun görüşleri doğrultusunda adaylar çıksın. Bu adaylarla birlikte biz seçimlere yürüyelim. Çıkan adaylarımız tüm teşkilatın adayı olsun. Hepimiz bu adayların arkasında birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir seçim geçirelim. Çanakkale’de hak ettiğimiz ve özlediğimiz başarıları elde edelim. Bu toplantılarımızın amacı budur. Bu toplantılarda Çanakkalemizin sorunları tartışılacak. Yeni fikir ve projeler ortaya çıkacak. Var olan sorunlara çareler üretilecek. En doğru adaylarla mahalli seçimlere birlikte gireceğiz” dedi.
 
Yerel seçim çalışmaları masaya yatırıldı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla Kızılcahamam’da gerçekleştirilen il başkanları toplantısına değinen Erkan, toplantıda il başkanlarının yaşadıkları şehirlerle ilgili sorunları paylaştığını ve beklentilerini dile getirdiğini söyledi. Toplantıda ayrıca yerel seçim çalışmaları ile ilgili hazırlıklarında görüşüldüğünün altını çizen Erkan; “Geçtiğimiz günlerde sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve başkanlık divanımızın da katıldığı Kızılcahamam’daki il başkanları toplantısında alınan kararlar ve seçimlere yönelik stratejiler değerlendirilerek uygulamaya geçecektir. 12 Şubat günü başlayan ve 2 gün süren Kızılcahamam’daki partimizin il başkanları toplantısını tamamladık. Son derece verimli, katılım düzeyi yüksek ve başarılı bir şekilde geçen buradaki görüşme ve değerlendirmelerimizin partimiz ve milletimiz adına çok yararlı sonuçlara vesile olacağına inanıyoruz. Samimi ve hürmetle pekiştirilmiş bir atmosferde geçen 2 günlük toplantılarımızda il başkanlarımız fikirlerini, yaşadıkları şehirlerle ilgili sorunları paylaşmış ve beklentilerini dile getirmişlerdir. Ayrıca genel başkan yardımcılarımız tarafından ekonomideki gelişmeler ve takip edilen yanlış politikalar anlatılmış, mahalli idareler seçimleriyle ilgili hazırlıkların izahatı yapılmış ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki siyasi çalışmalar ile parti grubu faaliyetleri dile getirilmiş ve Anayasa hazırlığı konusunda bilgilendirmeler yapılmıştır. Bunların yanı sıra bölücü terör konusu, bölgesel ve küresel bağlamdaki ülkeler arası konular değerlendirilmiş milletimizin sorunlarından çıkması için Milliyetçi Hareketin sapa sağlam duruşunun gerektiği vurgulanmıştır. Sorunlarımız büyük, yapacaklarımız çoktur. Zira Türkiye’nin başka da bir çaresi kalmamıştır” diye konuştu. Yapılan konuşmanın ardından basına kapalı olarak devam eden toplantıda partililer yerel seçimlerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.
Paylaş