MHP seçim takvimini belirledi

Milliyetçi Hareket Partisi`nde yerel seçimler öncesi aday adaylığı konusunda izlenecek yol haritası belli oldu.

1156
Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale İl Başkanı Efkan Erkan, MHP`nin yerel seçimlerle ilgili gündeme dair açıklama yaptı. 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde ‘aday adayı’ olmak isteyen partililerin il, ilçe ve belde teşkilatlarının başkan ve yöneticileri 1 Eylül 2013 günü mesai bitimine kadar yürüttükleri görevlerinden ayrılması gerektiğini ve 9 Eylül 2013 günü mesai bitimine kadar ise resmi başvurularını yapacaklarını belirten MHP İl Başkanı Efkan Erkan; “Mahalli İdareler Seçimleri ’ne katılacak her düzeydeki değerli dava arkadaşlarımız il, ilçe ve beldelerinin sorunlarına tümüyle vakıf olacaklar, herkese eşit ve aynı ölçüde yaklaşacaklar, kimseyi ayırmayacaklar, kimseyi dışlamayacaklar, kimseyi itmeyeceklerdir” dedi.
 
“AKP`nin vakti dolmuş, iktidar ömrü fiilen bitmiştir”
“Türkiye’nin yakın geleceğini, Türk milletinin varlık ve birlik mücadelesini en üst perdeden etkileyip tayin edecek olan Mahalli İdareler Seçimleri tüm yurt sathında 30 Mart 2014 tarihinde yapılacaktır” diyen Erkan; “Bu demokratik fırsat aynı zamanda bir yenilenme, aynı zamanda milletçe silkinip doğrulmak için tarihi bir milat olacaktır. Demokrasinin rayına oturması,ülkemizin istikrar bulması, biriken ve ağırlaşan sorunların gerçek manada çözüm kulvarına girmesi Mahalli İdareler Seçimleri’nin sonuçlarıyla yakından bağlantılıdır. Türkiye’nin başarısız, yetersiz, heyecansız ve nefesi çoktan tükenmiş AKP iktidarına daha fazla dayanma, daha da katlanma ihtimali kalmamıştır. Tencere tava çalanlara kafayı takan, ispiyonculuğu kurumsallaştırmaya çırpınan, gerilim ve cepheleşmeleri keskinleştirmekte ısrarlı olan AKP nin vakti dolmuş, iktidar ömrü fiilen bitmiştir. Bunun için de 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri muazzam bir fırsat ve dönümdür” şeklinde konuştu.
 
“Kimseyle herhangi bir ittifak içinde olmayacağız”
MHP`den çekinen iktidar ve destekçilerinin aslı astarı olmayan ittifak dedikoduları çıkartarak partinin önünü kesmeye çalıştığına dikkat çeken Erkan; “Milliyetçi Hareket Partisi bütün seçim çevrelerinde çok değerli adaylarıyla Mahalli İdareler Seçimleri ‘ne heyecanla iştirak edecektir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçimlerde değişik parti ya da partilerle ittifak yapacağıyla ilgili zihinleri bulandırıcı, akılları karıştırıcı maksatlı yalan haberlerin sıklıkla servis edilmesi de korku ve kaygıların eseri olarak okunmalıdır. Partimizden çekinen iktidar ve destekçileri aslı astarı olmayan ittifak dedikoduları çıkartarak önümüzü kesmeye ve yürüyüşümüzü aksatmaya çalışmaktadır. Şu hususu herkes bilmelidir ki, Milliyetçi Hareket Partisi her seçim çevresinde kendi adaylarıyla mücadele verecek ve kimseyle herhangi bir ittifak içinde olmayacaktır” dedi.
 
Resmi başvurular 9 Eylül`e kadar
MHP`den aday adayı olmayı düşünen il, ilçe ve belde teşkilatlarının başkan ve yöneticileri 1 Eylül tarihinde mesai bitimine kadar görevlerinden ayrılmaları gerekiyor. Görevlerinden ayrılacak olan partililer, 9 Eylül günü mesai bitimine kadar resmi başvurularını yapacaklar. Konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendiren Erkan şu şekilde konuştu: “30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde ‘aday adayı’ olmak isteyen il, ilçe ve belde teşkilatlarımızın başkan ve yöneticileri 1 Eylül 2013 günü mesai bitimine kadar yürüttükleri görevlerinden ayrılacaklardır. Arkasından da 9 Eylül 2013 günü mesai bitimine kadar resmi başvurularını yapacaklardır. Mahalli İdareler Seçimleri ’ne katılacak her düzeydeki değerli dava arkadaşlarımız il, ilçe ve beldelerinin sorunlarına tümüyle vakıf olacaklar, herkese eşit ve aynı ölçüde yaklaşacaklar, kimseyi ayırmayacaklar, kimseyi dışlamayacaklar, kimseyi itmeyeceklerdir. Daha iyi bir Türkiye için MHP şarttır. Daha parlak bir gelecek için MHP zorunluluktur. Daha mutlu, daha kutlu ve daha umutlu nesiller için MHP önce mahalli idarelere, arkasından da iktidara talip ve hazırdır.”
Paylaş