MHP seçim havasına girdi bile!

Seçimlere bir yıl gibi kısa bir süre kalması siyasi partileri harekete geçirdi. Yerelde 2009’da oylarını artıran MHP’de aday adayları da ortaya çıkmaya başladı.

1070
Milliyetçi Hareket Partisi, 2009’da yaşadığı patlamasını bu yıl da devam ettirmek istiyor. Çanakkale’de üçüncü parti konumunda olan MHP, seçimlere bir yıl kala hareketlenmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde “Akil adamlar” toplantısını gerçekleştiren MHP’de İl Başkanı Efkan Erkan’ın “Çıkan adaylarımız tüm teşkilatın adayı olsun. Hepimiz bu adayların arkasında birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir seçim geçirelim. Çanakkale’de hak ettiğimiz ve özlediğimiz başarıları elde edelim” şeklindeki konuşması dikkat çekmişti. Özellikle MHP İl Başkanlığı`nın seçimlerde oy patlaması yaşanmasını bekledikleri bilinirken, seçimlere bir yıl kala çalışmaların sessiz sedasız başlaması dikkat çekiyor.
 
Aday adayları dilekçelerini il başkanlığına veriyor!
Milliyetçi Hareket Partisi’nde son günlerde üç ismin aday adaylığı dilekçelerini parti il başkanlıklarına bıraktıkları konuşuluyor. Bu yıl aday olacağı iddia edilen Dr. Zafer Tuna Taş’ın dilekçesini verdiği öğrenilirken diğer iki ismin ise Mesut Ertuğrul ile Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ülfettin Yalın olduğu iddia edildi.
 
Uz, “Aday değilim” demişti
Geçen dönem MHP’den Belediye Başkan adayı olan ve il başkanlığı görevinde de bulunan Rıdvan Uz’un da ismi kulislerde geçerken, Uz tartışmalara son noktayı koydu. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen “Akil adamlar” toplantısında konuşma yapan Rıdvan Uz’un “Aday olmayı düşünmüyorum” dediği öğrenildi. Uz, bu açıklamayı yapsa da MHP kulislerinde adı geçen isimlerden biri de o.
 
AKP ve CHP sessiz
MHP’de durum şimdilik bu iken, bu partinin iki yakın rakibi AKP ve CHP’den ise şu ana kadar ses çıkmadı. AKP’den Milletvekili Mehmet Daniş’e kesin gözüyle bakılırken, CHP’de ise olası temayül yoklaması bekleniyor.
Paylaş