MHP’den teröre sert tepki

MHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün, Şırnak-Beytüşşebap`da 10 askerin şehit olmasına neden olan PKK terör örgütüne sert tepki gösterdi.

574
Konu ile ilgili İl Özel İdaresi toplantı salonun bir açıklama yapan MHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün, AKP hükümetinin derhal taviz politikalarından vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Akgün; “Türkiye’de yaşanan terör olayları sonrası hayatını kaybeden şehitler, Türk milletinin bağrına bir hançer gibi saplanmaktadır. Çanakkalemiz de bir ay içerisinde 3 şehit vermiştir. Bir çok şehre şehit geliyor. Ülkenin bu gidişatı çok ciddi noktalara gelmiş bulunmaktadır.
 
Şırnak’ın Beytuşşebabta gelişen terörist eylem Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hak etmediği bir görünüm vermektedir. Bu milletin fertleri olarak hicap duymaktayız. 10 tane askerimizin şehit olması, PKK teröristlerinin yerleşim yerlerini basması hatta ilçeleri basması çok ciddi bir zafiyetin sonucu olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda MHP olarak hükümete bir kez daha uyarı ve çağrıda bulunuyoruz. Taviz politikalarıyla terörün önlenemeyeceği çok açıktır. MHP terörü önleme konusunda mutlaka olmazsa olmazın teröristin terör yapmaya çalıştığı yerden silahıyla yok etmekten geçtiğine inanmaktadır. Derhal bu taviz politikalarından vazgeçilmelidir. Devlet bu konuda ivedi bir şekilde önlemlerini almalıdır.
 
Türkiye ciddi bir iç çatışmalara doğru sürüklenmeye çalışılmaktadır. Özellikle Suriye, İran ve Kuzey Irak mahreşli terör örgütü üyelerinin Türkiye üzerinde eylem yapma amaçları ve Türkiye’ye ciddi bir şekilde geçişler yapıldığı bilinmektedir. Teröristlerle samimiyetlerini tüm şehitlerimizin kanlarının aktığı bölgede dalga geçercesine bir vücut haline gelen terörist sempatizanlarının dışarıda gezmesi ve bu ülkeden aldıkları maaşlarla geçinmeleri bizleri çok ciddi üzüntülere sevk etmektedir. Bu noktada hükümetin alınması gereken önlemleri bir an önce alması gerektiği aksi takdirde Türk milletinin bu coğrafyadaki varlığının çok ciddi anlamda geri dönülemez şekilde tehlikeye gireceğinin bilincindeyiz. Bu duyarlılıkla MHP olarak öncelikle devletin ve hükümetin tüm tedbirlerini almasını beklemekteyiz ve ısrarla alınmasını talep etmekteyiz. Bıçağın kemiğe dayandığı an falan değildir. Bıçağın artık nefes borusunu kesme noktasına geldiğini görmekteyiz. Kaymakamların, milletvekillerin, öğretmenlerin, memurların, gazetecilerin ve tüm vatandaşların can güvenliğini korumak devletin asli görevidir. Bu görevlerin yapılmasını da bekliyoruz” dedi.
 
Yapılan açıklamada Akgün’e MHP’li İl Genel Meclis üyeleri Halil Turhan, Lütfü Duran ve Hasan Babadağlı da eşlik etti.
Paylaş