MHP’de sular durulmuyor...

MHP`den istifa eden isimler, il genel ve belediye meclislerinde oylarının MHP`ye olduğunu ancak belediye başkanlığı sürecinde ise oylarını vermeyeceklerini söylediler. İstifa eden partililer adına açıklamada bulunan MHP`li eski yönetici Levent Çavuş, “Belediye Başkanlığı’nda Halil Rüştü Akgün’le temsil edilen MHP’ye oy vermem mümkün değildir. Birileri, Ülkücülere rağmen Ülkücü olmayanları aday gösterip bizleri bu duruma soktukları için utanmalıdır” dedi.

1516
MHP`den istifasıyla gündeme gelen eski merkez ilçe yöneticisi Levent Çavuş, “Benim Ak Parti’yle herhangi bir gönül bağım olmadı, olamaz. Fakat, dava arkadaşlarımıza benim Ak Parti’ye çalıştığım havası oluşturmak istediler” dedi. İstifalarının ardından haklarında çıkan dedikoduların ise asılsız olduğunu ifade eden Çavuş, “Ak Parti ya da CHP’ye, MHP içinden çalışan kişileri kamuoyu artık bilmelidir. Halil Rüştü Akgün’ün diğer partilerin üst düzey isimleriyle sıkça görüştüğü yalan mıdır? Çanakkale Belediyesi’ni Halil Rüştü Akgün’ün almaya niyeti var mıdır, yoksa asıl gayreti milletvekilliği adaylığı için zemin oluşturmak mıdır? Bunları, MHP içerisinde pek çok isim gayet iyi bilmektedir. Halil Rüştü Akgün’ün Ülkücü Camia ile geçmişte olan husumetine rağmen böylesine üst düzey görevler verilmesi, bizler için üzüntü vericidir” dedi.
 
İşte istifa eden o isimler
“MHP Merkez İlçe Başkanlığı’ndan benimle beraber Cahit Paydaş, Hüseyin Balcı, MHP Eski İl Başkan Yardımcısı Yusuf Başkurt da istifalarını vermiştir” diyen Çavuş, “İl Delegesi olan eşim de aynı şekilde istifasını vermiştir. Bu tepkilerin gerekçesini herkes iyice araştırmalı ve öğrenmelidir” ifadelerini kullandı. Çavuş açıklamalarında seçimlerdeki oy tercihlerini de açıklayarak şu şekilde sonlandırdı; “30 Mart’ta ben ve istifa eden arkadaşlarımın oyu, İl Genel ve Belediye Meclisleri’nden sadece ve sadece MHP’yedir. Ancak, Belediye Başkanlığı’nda Halil Rüştü Akgün’le temsil edilen MHP’ye oy vermem mümkün değildir. Birileri, Ülkücülere rağmen Ülkücü olmayanları aday gösterip bizleri bu duruma soktukları için utanmalıdır. 30 Mart akşamı MHP’yi bu noktaya sürükleyenler, siyasi mefta olacaklardır. MHP’yi babalarının çiftliği gibi görenler, Ülkücü Hareketi engelleyemeyecekler. Bizlerin ne siyasi ne de maddi hiçbir beklentisi yoktur. Bizler, Ülkücü Hareket uğruna istifa etme acısına dahi katlanmayı ve bazı kardeşlerimizin tepkisini göze almış insanlarız.”
Paylaş