MHP’de Rüştü Akgün sesleri

İki kez aday açıklaması yapan, ancak Çanakkale adayını bir türlü açıklamayan MHP`de heyecan dorukta. Teşkilat tabanının Halil Rüştü Akgün ismi üzerinde netleşmesi nedeni ile adaylık konusunda şansının yüksek olduğu ileri sürülüyor.

1014
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) iki kez aday açıklaması yaptı. Ancak iki listede de Çanakkale adayının bulunmaması, kentte MHP teşkilatında heyecanı artırdı. 2014 yerel seçimlerinin Çanakkale`deki kilit partisi konumunda olan MHP`de kimin aday olacağı, genel merkezin kimden yana tavır koyacağı merakla bekleniyor. CHP ve AKP arasında geçmesi beklenen, ancak MHP`nin oy potansiyeline, mevcut oylarını korumasına ve oyunu artırmasına göre de kazananın belirleneceği bir seçim olarak görülen Çanakkale seçimleri için ortaya çıkacak aday da bir o kadar önem kazanıyor. “İyi bir aday ile merkezde seçimi bile kazanırız” görüşü yaygın olarak parti tabanında karşılık bulsa da halen belirlenmiş bir aday yok.
 
Halil Rüştü Akgün`e büyük ilgi
Aday adaylarının yine yoğunlukta olduğu MHP`de en güçlü isim ise Halil Rüştü Akgün. Gökçeada Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalar, İl Genel Meclisi`nde yürüttüğü MHP Grup Başkanvekilliği görevleri ile yerel yönetim konusunda önemli bir tecrübe edinen Akgün`un Belediye Başkanlığı için “biçilmiş kaftan” gözüyle bakılıyor.
Paylaş