havadurum

MHP’de aday bolluğu

MHP Merkez İlçe kongresine sayılı günler kala partide aday bolluğu yaşanıyor.

1148
 
Çanakkale’de 11 mart tarihinde düzenlenecek olan MHP Merkez İlçe kongresine aday olan isimler netleşiyor. MHP’li İbrahim Tayfur Uğur’un ardından Merkez İlçe kongresine Mehmet Beşpınar da aday oldu. Parti binasında düzenlenen basın açıklamasında kamuoyunun karşısına çıkan MHP’li Mehmet Beşpınar, Merkez İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
 
MHP İl Başkanı Efkan Erkan, MHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Halil Rüştü Akgün, MHP Belediye Meclis Üyeleri Murtaza Şahin Başdoğan ile Levent Burak Ünal ve çok sayıda partilinin katıldığı basın açıklamasında konuşan MHP Merkez İlçe Başkanı adayı Mehmet Beşpınar, kongrelerin önemine değinerek; “2007 Milletvekili genel seçimlerinde İl Yönetimini temsilen seçim Koordinasyon kurulu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum ve tüm Partimize gönül verenler ile Çanakkale halkının teveccühü ve katılımıyla 62.121 oy ile Ankara’ya Çanakkale’yi temsilen tarihindeki ikinci bir Milletvekili  gönderme şansına eriştik. 9 Şubatta Eceabat’ta başlayan kongrelerimiz en son Çanakkale Merkezde yapılarak İlçe kongreleri  son bulacaktır. Bu kongreler teşkilatları güçlendirmek, diriltmek ve Parti içinde hareket oluşturarak yönetimlere yeni yüzler katarak kan dolaşımını arttırmak ve dolayısıyla teşkilatların dinamik bir yapıda kalabilmesini sağlamak için önemlidir” dedi.
 
“Amacımız partimizin çıtasını yükseltmek”
Partinin çıtasını daha yukarıya çıkarabilmek amacıyla aday olduğunu belirten Beşpınar; “Milliyetçi Hareket Partisi içindeki bu hareketliliği ve dinamikliği sağlayacak bir ekip kurarak, bilgi birikimimiz, eğitimimiz ve tecrübelerimiz buna müsait olduğu için Yönetime talip olduk, teşkilatımızın Parti Tüzüğümüzün bize verdiği yetki ve sorumluluk dahilinde Partimizin Merkezde en iyi başarıyı sağlayabilmek için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğimize söz veriyorum. Çanakkale’ de parti teşkilatının daha kuvvetli olması, halkla iç içe, samimi ve herkesi kucaklayan ve herkesin derdine ortak olabilen, sorunları çözme noktasında samimi ve çalışkan bir irade ortaya koymak istiyoruz. İlçe Başkan adayları aday olması muhtemel İl Başkan adaylarının potansiyel gücünden yardım alabilen bir yapı izlenimi verdiği söylenir ancak biz bu izlenimleri kırarak Partinin geleceği husunda kim daha fazla Partimizi ideallerine ulaştırma sevdasındaysa onunla beraber olacağımızı kabaca kimsenin adamı olmayı düşünmediğimizi, hür, özgür bir yapı içersinde Ülkücülüğün kural ve kaideleri doğrultusunda kendimize verdiğimiz sözle doğru ve inançlı yol alacağımızdan kimsenin endişe etmemesini isterim. Hiç kimseyle hiçbir problemimiz yoktur, davamıza, ülkümüze ulaşmak için bize yol gösteren, yardımcı olan ve olacaklara minnettar oluruz ve tüm başkan adaylarına da bu kutlu davada hizmet için aday olduklarından dolayı ayrıca teşekkür ederim. Bizim amacımız Partimizin çıtasını daha yukarıya çıkarabilmek, memleketimize, toprağımıza, aşımıza, alabileceğimiz nefesimize, hür irademize sahip olabilmek için adayız” diye konuştu.
 
“Laf değil iş üreteceğiz”
Beşpınar sözlerini şu şekilde sürdürdü: “MHP Merkez İlçe Başkan adayı olarak Çanakkale ekonomisine katkı sağlayacağına inandığımız Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasınca takip edilen ve şu anda ÇED süreci devam eden Çanakkale Yat Limanı Projesini, çalışmaları devam eden Serbest Ticaret Bölgesi projesini, ayrıca İlimize olumlu katkı sağlaması düşünülen ve GESTAŞ tarafından takip edilen Kuruvaziyer Gemi İskelesi Projesini desteklemekteyiz. Çanakkale’de MHP olarak 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde Merkez ve Beldelerde Belediye Başkanlıklarına, İl Genel Meclis üyeliklerine talibiz, inanıyoruz ve inanmaya devam edeceğiz. Başarının yarısı inanmaktır bizde bu konuda inandığımız için kazanmak için sadece zaman ve çalışmak kalacağı için biz de onu yapacağız, laf değil iş üreteceğiz.”
 
MHP İl Başkanı Efkan Erkan ise, kongre için adaylığını açıklayan isimlere başarılar diledi. Öte yandan MHP’de kongreye aday olacak isimlerin önümüzdeki günlerde artacağı öğrenildi.
Paylaş