Mezarlıklara seramik ibrik...

Şehir mezarlıklarındaki plastik ibrikler seramik ibrikler ile değişiyor. Gazetemizin “mezarlıkta mavi boncuklar” haberi ile dile getirdiği sorunun çözümü için adım atıldı. Hazırlanan seramik ibrikler Çanakkale Belediyesi tarafından defin işlemleri sırasında ücretsiz olarak temin edilecek.

417
 
Gazetemiz bu konuda yaşanan sorunu Çanakkale’ye gönül vermiş duyarlı vatandaşların uyarıları ile gündeme taşımış ve şunları belirtmişti;” Adının başında "Çanak" olan yeniden "Seramik Kenti" olmaya soyunan kentin mezarlığı mavi plastik ibriklerden geçilmiyor. Mezarlıklarda kullanılan plastik ibriklerin yerine toprak testilerin kullanılması konusunda bir anlayışın geliştirilmesi ve Çanakkale Belediyesinin bu konuda öncülük etmesi beklentiler arasında”
 
Olumsuz hava koşullarından etkilenip, zamanla kullanılamayacak duruma gelen şehir mezarlıklarındaki plastik ibrikler yerini uzun yıllar dayanıklılığını koruyan ve Çanakkale ile özdeşleşen seramiklere bırakıyor. İlk 150 adedi yeni mezarlığına bırakılan seramik ibriklerin yapımı ve mezarlara dağıtımı devam ederken, eski mezarlıkta da aynı çalışmanın gerçekleştirileceği bildirildi.
 
Olumsuz hava koşullarından etkilenip, zamanla kullanılamayacak duruma gelen şehir mezarlıklarındaki plastik ibrikler yerini uzun yıllar dayanıklılığını koruyan ve Çanakkale ile özdeşleşen seramiklere bırakıyor. İlk 150 adedi yeni mezarlığına bırakılan seramik ibriklerin yapımı ve mezarlara dağıtımı devam ederken, eski mezarlıkta da aynı çalışmanın gerçekleştirileceği bildirildi. Hazırlanan seramik ibrikler defin işlemleri esnasında Belediye tarafından ücretsiz olarak verilecek.
 
Mezarlıkta Mavi Boncuklar...
Gazetemiz bu konuda yaşanan sorunu Çanakkale’ye gönül vermiş duyarlı vatandaşların uyarıları ile gündeme taşımış ve şunları belirtmişti; “Adının başında "Çanak" olan yeniden "Seramik Kenti" olmaya soyunan kentin mezarlığı Mavi plastik ibriklerden geçilmiyor.
 
Bir yandan kentte seramiği geliştirme anlayışı içinde uğraşlar verilirken; bu uğraşlar büyük bir takdir toplarken en çok kullanım alanı bulunan ibrik testilerin yerine maalesef bu masmavi plastik bidonlar yaygın bir şekilde kullanılıyor...
Olayın bir başka boyutu da; sürdürülebilirlik ve çevre anlayışı bakımından da değerlendirildiğinde, seramik testiler bir zaman sonra tekrar doğaya dönerek toprak olurken, bu mavi plastik ibrikler doğada yüz yıl varlığını sürdürerek çevre kirliliğine de neden oluyor.
 
Mezarlıklarda kullanılan plastik ibriklerin yerine toprak testilerin kullanılması konusunda bir anlayışın geliştirilmesi ve Çanakkale Belediyesinin bu konuda öncülük etmesi beklentiler arasında...
Paylaş