Metin Uca Hayatını Kaybetti, Metin Uca Kimdir?

Ünlü sunucu ve yazar Metin Uca, geçirdiği trafik kazası sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Uca’nın ölümü sevenlerini ve sanat camiasını yasa boğdu. Peki, Metin Uca kimdir, neden öldü, cenazesi ne zaman ve nerede defnedilecek? İşte, Metin Uca’nın ölümüne ilişkin son dakika gelişmeleri.

2331

Ekranların sevilen isimlerinden Metin Uca, 3 Kasım 2023 tarihinde Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken fenalaşarak kaza yaptı. Kaldırıldığı hastanede boyun şah damarının tıkalı olduğu anlaşılan Uca, acil bir operasyon geçirdi. Ancak operasyon sonrası gelişen komplikasyonlar nedeniyle 17 Kasım 2023 tarihinde tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Uca’nın ölüm haberi, yakınlarını, dostlarını ve hayranlarını derinden üzdü.

Metin Uca Kimdir?

Metin Uca, 1961 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Gazetecilik kariyerine 1984 yılında Hürriyet Gazetesi’nde başladı. Daha sonra sırasıyla Günaydın, Sabah, Milliyet, Radikal, Akşam, Habertürk, Posta ve Sözcü gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Televizyon programcılığına ise 1992 yılında Kanal 6’da başladı. Ardından Show TV, Star TV, Kanal D, NTV, CNN Türk, Habertürk TV, Kanal 24, TRT Haber, TRT 1, TV 8, Beyaz TV, A Haber, Kanal 7, FOX TV, TV 360 ve KRT TV’de çeşitli programlar sundu. Ayrıca radyo programcılığı, tiyatro oyunu yazarlığı ve oyunculuğu da yapan Uca, 2009 yılında “Bir Zamanlar Osmanlı” adlı dizide rol aldı. Uca, aynı zamanda 2004 yılında “Kırmızı Işıkta Öp Beni” ve 2010 yılında “Süper Aile” adlı iki kitap yayımladı.

Metin Uca Neden Öldü?

Metin Uca, 3 Kasım 2023 tarihinde Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken bilincini kaybetti. Araç, bir ağaca çarparak durabildi. Uca, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tetkiklerde Uca’nın boyun şah damarının tıkalı olduğu ve bu nedenle bilinç kaybı yaşadığı belirlendi. Uca, 15 Kasım 2023 tarihinde acil bir operasyon geçirdi. Ancak operasyon sonrası gelişen komplikasyonlar nedeniyle 17 Kasım 2023 tarihinde hayatını kaybetti. (Esra Güller)

Paylaş