havadurum

Metin Özülkü kimdir, kaç yaşında, nereli? Metin Özülkü albümleri ve şarkıları neler?

Metin Özülkü kaç yaşında? Metin Özülkü nereli? Soruları Ercan Saatçi'nin konuklarından biri olması nedeniyle gündemdeki yerini aldı. Peki, Metin Özülkü kimdir, kaç yaşında, nereli? Metin Özülkü albümleri ve şarkıları neler?

627

Ercan Saatçi'nin Çok Akustik programının konuğu olan Metin Özülkü'ün kim olduğu hayranları tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, Metin Özülkü kimdir, kaç yaşında, nereli? Metin Özülkü albümleri ve şarkıları neler?

Metin Özülkü kimdir?

Türk müzisyen ve besteci olan Metin Özülkü, 15 Temmuz 1962’de Mersin’de doğdu. Tam adı Celalettin Metin Özülkü. Erol Büyükburç ve Edip Akbayram orkestralarında enstrüman çaldı. Yedi yüzün üzerinde şarkı besteledi. Sahte Gülücük adlı ilk solo albümünü 1982 yılında yayınladı.

Metin Özülkü kaç yaşında?

Metin Özülkü, bugün 61 yaşındadır.

Metin Özülkü nereli?

Metin Özülkü, Mersin doğumludur.

Metin Özülkü eşi kim?

Metin Özülkü, Eda Özülkü ile evlidir. Birlikte üç çocukları vardır: Volkan, Baran ve Ece.

Metin Özülkü albümleri ve şarkıları neler?

Metin Özülkü, 700’den fazla şarkısı birçok ünlü isim tarafından seslendirildi. ‘Seninle Olmak Var Ya’, ‘Eğlen Güzelim’, ‘Boşu Boşuna’, ‘Bir Beşiktaş Tramvayı’, ‘Unutulmuş muydum’ gibi şarkıların söz yazarı hafızalarda yer edindi.

Metin Özülkü’nün en çok bilinen albümleri şunlardır:

Sahte Gülücük (1982)

Şarkılarla Abdülkadir (1983)

Al Yazmalım & Kar Çiçeğim (1990)

Aşkım İçin (1992)

Aşk Masalı (1997)

Böyle Aşk Olmaz (Eda Özülkü ile) (1999)

Hayat Başladı (2005)

Metin Özülkü’nün şarkıları arasında şunlar bulunur:

Seninle Olmak Var Ya

Eğlen Güzelim

Boşu Boşuna

Bir Beşiktaş Tramvayı

Unutulmuş muydum

Aşık Oldum Sana

Seni Seviyorum

Seni Seviyorum Daha İyi

Seni Seviyorum Daha İyi Bir Şey

Seni Seviyorum Daha İyi Bir Şey Daha İyi

Metin Özülkü hayatı nasıl geçti?

Metin Özülkü, 1980’lerde Türk pop müziğinin en popüler isimlerinden biri oldu. Ancak 1990’lerde müzik kariyeri sona erdi. Çünkü sahte bir şarkı söylemesi ve bunun ardından yaptığı açıklamada, “Benimle aynı şarkıyı söyleyen başka biri yok” dediği için, müzik kariyerini sonlandırdı.

Metin Özülkü, bu kararın ardından da yabancı ülkelerde çalışmaya başladı. İngiltere, Fransa, Almanya, İspanya gibi ülkelerde şarkı söyleyerek gelir elde etti. Ayrıca film ve televizyon oyunculuğu da yaptı. 2015 yılında ise Türkiye’de geri döndü.

Metin Özülkü, bugün de Türk pop müziğinin en sevilen isimlerinden biri olarak hala tanınır. Ayrıca hayvan hakları konusunda da çalışmalar yapmaktadır.

(Saim Tunçman)

Paylaş