Mesai bitiminden iki saat sonra!

Erenköy`deki bir eve önceki akşam gerçekleştirilen operasyonun ardından bir kişi gözaltına alında. Jandarma ve Emniyet`e bağlı Terörle Mücadele Ekipleri`nin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan kadının isminin A.B., olduğu öğrenilirken, Çanakkale Adliyesi`nde çalıştığı ve Büro Emekçileri Sendikası üyesi olduğu öğrenildi. BES Şube Başkanı Salih Ersoy, AB`nin Adliye`de çalıştığını hatırlatarak, “Hakkında yakalama kararı veren yargı mensuplarının da görev yaptığı adliyede çalışmaktadır. İfadesinin alınabilmesi başka yöntemlerle mümkünken ev baskını ile gözaltına alınıp ifadeye götürülmesi hukuksuzluğu ve keyfiyeti bir kez daha gözler önüne sermiştir” ifadelerini kullandı..

1791
Çanakkale Adliyesi`nde memur olarak çalışan A.B isimli bir kadın, pazartesi akşam saat 19:00 civarında, Erenköy`deki evine Jandarma ve Emniyet`e bağlı Terörle Mücadele Ekipleri`nin ortaklaşa yaptıkları operasyonla “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla gözaltına alındı. Evde geniş çaplı arama yapan jandarma ve polis ekiplerinin, evde bulunan “Yürüyüş” isimli derginin çeşitli sayılarına, laptop, bilgisayar kasası ve bazı kitaplara el konulduğu öğrenildi. Operasyonun ardından gözaltına alınan A.B., ertesi gün öğle saatlerinde savcılığa getirildi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevkedilen A.B., Adli Kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Adliye çalışanı olduğu öğrenilen A.B.`nin mesai bitiminden sadece 2 saat sonra gözaltına alınıyor olmasına dikkat çekti. En kolay ulaşılabilecek, ifadesi en kolay bir biçimde alınabilecek bir yerde çalışan A.B. Polis ve jandarma ekiplerinin ortak düzenlediği bir operasyon ile evinden alındı.
 
BES tepki gösterdi
Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube Başkanı Salih Ersoy, dün düzenlediği basın açıklamasında “Türkiye yaklaşan genel seçimlere sürekli gerginleşen bir atmosferde giderken AKP’nin hukuk tanımaz tutumu da artarak devam etmektedir. İç güvenlik yasasını AKP’nin kendi güvenliğini sağlamak için çıkardığı giderek daha fazla gün yüzüne çıkmaktadır. Keyfi yasaklamalar, gözaltılar, üst aramaları vb. uygulamalar her geçen gün artarken ortaya çıkan görüntüler askeri darbe dönemlerini aratmamaktadır. AKP iktidarına yönelik AKP sözcüleri üzerinden yapılan eleştiriler hakaret olarak algılanıp bizzat sözcüler tarafından dava konusu yapılmakta ve insanlar sosyal medya üzerinden paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınabilmektedir” dedi.
 
Zaten Adliye`de çalışıyordu
“Son olarak ilimizde adliye çalışanı üyemiz A.B., gerekçe gösterilmeden 13 Nisan Pazartesi günü akşam saatlerinde evine yapılan bir operasyonla gözaltına alınmış ve ertesi gün akşam saatlerine kadar ifadesi alınmak suretiyle gözaltında tutulduktan sonra mahkemeye çıkartılmış ve serbest bırakılmıştır” diyen Ersoy, “Adalet hizmeti veren bir birimde Kamu emekçisi olarak görev yapan üyemizin böyle bir operasyon ile gözaltına alınmasını öncelikle kınıyoruz. Üyemiz A.B., hakkında yakalama kararı veren yargı mensuplarının da görev yaptığı adliyede çalışmaktadır. İfadesinin alınabilmesi başka yöntemlerle mümkünken ev baskını ile gözaltına alınıp ifadeye götürülmesi hukuksuzluğu ve keyfiyeti bir kez daha gözler önüne sermiştir. Adliyelerde yargı emekçileri üzerinde giderek artan mobbing uygulamalarına, son olarak insan onurunu zedeleyecek şekilde üst aramaları da eklenmiştir. Avukatların ve yargı emekçilerinin olağan şüpheli haline getirilmeye çalışıldığı bir süreç yaşanmakta olup, yargı emekçilerinin üzerindeki baskılar intihar vakalarına kadar varmıştır. En son Çağlayan adliyesindeki bir intihar girişimi son anda engellenebilmiştir” ifadelerini kullandı.
 
“Baskı ortamı yaratılmaya çalışılıyor”
Ersoy, açıklamasında “Yargı emekçilerinin insanca yaşam taleplerini görmeyen siyasi iktidar, yargı alanındaki ayrımcı politikalarını ısrarla sürdürmektedir. Adliye saraylarında kölece çalışma koşullarının devam ettiği bir süreçte üyemiz Aygül Bilgi İşlek’in gözaltına alınması üzerinden yaratılmaya çalışılan baskı ortamına teslim olmayacağız. Sendikal hak ve özgürlüklere yönelik baskıların zirve yaptığı bu dönemde mücadelemizi büyük bir kararlılıkla sürdürecek, baskıları geri püskürteceğiz. Yargı emekçileri üzerindeki her türlü baskıya son verilip insanca yaşam talepleri karşılanıncaya kadar mücadele kararlılığımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
Paylaş