havadurum

Merih Demiral Kimdir? Merih Demiral Nereli? Merih Demiral Hakkında Bilinmeyenler…

Futboldaki azmi, çalışkanlığı ve yeteneği ile Türk futbolunun en önemli yıldızlarından biri haline gelen Merih Demiral kimdir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde...

522

Türk Milli Takımı'nın başarılı stoperi Merih Demiral, futboldaki yükselişi ve özel hayatıyla merak konusu olmaya devam ediyor. Peki Merih Demiral kimdir? Kaç yaşında ve nerelidir? Başarılı futbolcunun kariyeri ve hayatı hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

Merih Demiral Kimdir?

5 Mart 1998'de Kocaeli'de doğan Merih Demiral, Türkiye'nin en yetenekli stoperlerinden biri olarak kabul edilir. Fenerbahçe altyapısında futbola başlayan Demiral, Avrupa'nın en önemli kulüplerinden Juventus'ta forma giymiş ve milli formayla da önemli başarılara imza atmıştır.

Fenerbahçe'den Avrupa'ya uzanan kariyer

Fenerbahçe altyapısında futbola başlayan Demiral, 2016 yılında Portekiz alt lig takımı Alcanenense ile sözleşme imzaladı ve bir yıl sonra Sporting B takımına transfer oldu. 2018 yılında ise Süper Lig ekibi Alanyaspor'a kiralandı ve gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Sezon sonunda 3,5 milyon Avro bedelle Alanyaspor'a transfer oldu.

Serie A'da Zirveye Ulaşmak

Aynı sezon Serie A ekibi Sassuolo'ya satın alma opsiyonuyla kiralandı ve sezon sonunda 7 milyon Avro olan opsiyon kullanıldı. Beş gün sonra 19,5 milyon Avro karşılığında İtalyan devi Juventus'a transfer oldu. İki sezon boyunca Juventus formasını giyen Demiral, 2019-20 Serie A şampiyonluğu, 2020-21 İtalya Kupası ve Süper Kupası'nda şampiyonluk sevinci yaşadı.

Yeni Durak: El-Ehli

Ağustos 2021'de Demiral, 20 milyon Avro satın alma opsiyonuyla Atalanta'ya kiralandı. 2023'te ise Suudi Profesyonel Ligi ekibi El-Ehli'ye transfer oldu.

Milli Takım'da Gurur Kaynağı

Uluslararası alanda da önemli başarılara imza atan Demiral, ilk kez 2018 yılında milli formayı giydiği günden beri 40'tan fazla kez milli formayı terletti ve Türkiye'yi 2020 Avrupa Şampiyonası'nda temsil etti.

Özel Hayatı

Demiral, Artvin'in Arhavi ilçesinden Karamürsel'e göç eden bir aileden gelen Laz bir baba ve Boşnak bir annenin çocuğudur. Fenerbahçe U-15 takımındayken 28 Aralık 2012 tarihinde anne ve babasının içinde bulunduğu aracın kaza yapması sonucu annesini kaybetti. Babası ise kazadan yaralı olarak kurtuldu. 2021 yılında İsviçreli model Heidi Lushtaku ile evlendi ve bu evlilikten iki oğlu oldu.

Başarılı Bir Futbolcu, Sevgi Dolu Bir Baba

Futboldaki başarılarının yanı sıra, aile hayatına da önem veren Demiral, iki oğluyla mutlu bir aile hayatı yaşıyor.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş