Merhum Hacı Fatma Bodur, 42. vefat yılında dualarla anıldı

Kale Grubu’nun kurucusu merhum Dr. İbrahim Bodur'un annesi merhume Hacı Fatma Bodur anısına hayır programı düzenlendi.

622

Vefatının 42. yılında düzenlenen hayırda dualarla anılan merhume Hacı Fatma Bodur için ilk olarak Seramik Mahallesi'ndeki Hacı Fatma Bodur Camisi'nde Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılarak Mevlid-i Şerif okundu. Hacı Fatma Bodur'un anısına düzenlenen hayır programına Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman başta olmak üzere Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay ile Kale Grubu Başkan Vekili Osman Okyay, Çan Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu, Çan Belediye Başkan Harun Arslan, eski Çanakkale Milletvekili Müjdat Kuşku, Çan Cumhuriyet Savcısı Fatih Muhammed Dağ, Çan İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Levent Çalış, Çan İlçe Emniyet Müdür V. Mehmet Selçuk Ceylan, Çan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fuat Kılıçaslan, AK Parti İlçr Başkanı Sadi Yağlı, CHP İlçe Başkanı İlhan Demiral, MHP İlçe Başkanı Barış Aksoy, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, Kale Grubu’nun üst düzey yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Mevlid-i Şerif'ten sonra Garip Analar Yurdu Mesire Alanı'nda misafirlere ve katılanlara yemek ikramı yapıldı.Yemek ikramında konuşan Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, babaannesi merhum Hacı Fatma Bodur'un cenazesinin kaldırılarak açılışının yapıldığı Hacı Fatma Bodur Camii'nde 42 yıldır süre gelen bir mevlit ve hayır programı düzenlediklerini söyledi.

Kale Grubu Başkanı ve CEO'su anneliğin çok önemli olduğunu ve eğitimin aileden başladığına da değinerek, "Oğlum İbrahim Bodur Okyay da bugün lise üçe geçti. Çocuğun aileden şekillendiğini iyi bilmemiz, onlara doğru şeyleri öğretmeliyiz. Tek tip insan da yetiştirmek de ve okul-aile iş birliği önemli. Nicelik değil nitelik önemli. Bunun için de donanımlı insanlar yetiştirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Diyarbakır'da kaybolduktan sonra ölü olarak bulunan Narin konusunda da, "Böyle olayların yaşanmaması için nitelikli insanlar yetiştirilmesinin önemini" tekrarlayan Okyay, "Dini de özünden anlamak gerekir. Sosyal problemler hepimizi ilgilendiriyor, buna kayıtsız kalamayız" ifadeleriyle değerlendirdi.

Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman da yaptığı konuşmada, Bodur Ailesi’nin vakıf ailesi olduğuna ve insanları bir araya getirdiğini söyleyerek merhume Hacı Fatma Bodur’a rahmet dileklerini sundu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş