Memur yemininde ortaya çıkan gerçek

Çanakkale Belediyesi’nde göreve başlayan 14 memur adayının asaletleri tasdik oldu. Törende konuşan Başkan Gökhan çarpıcı bir gerçeği de burada ifade etti. Yemin törenine katılarak asaletleri onaylanan memurlara başarılar dileyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; eğitimlerini başarıyla tamamlayan 14 memur adayının asil memurluğa atanmaya hak kazandığını söyledi. Memur adaylarına bazı uyarılarda da bulunan Başkan Gökhan; “2011 yılının Şubat ayında itfaiye eri sınavında başarılı olan 14 kişiden sadece 2 tanesi itfaiye de çalışıyor. Böyle bir garip durum var. Yukarıdakilerin yaptığı anlamsızlıkları biz aşağıdakiler anlamlı hale çevirmeye çalışıyoruz” dedi.

1087
 
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da katıldığı törende memur adayları yemin ederek asil memurluğa ilk adımını attı.  Asaletleri tasdik olan 14 memur için Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yemin töreni düzenlendi. Yemin törenine katılarak asaletleri onaylanan memurlara başarılar dileyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; eğitimlerini başarıyla tamamlayan 14 memur adayının asil memurluğa atanmaya hak kazandığını söyledi. Memur adaylarını başarıları çalışmaları nedeniyle tebrik eden Başkan Gökhan; “Asaleti tasdik olan memur adaylarının Çanakkale Belediyesi’nde uzun süre hizmet edebilme şansı yakalayacaklarını düşünüyorum. Emekten yana bir anlayışımız var. Olabildiğince emekçinin hakkının verilmesi noktasında çaba gösteriyoruz. Ama Çanakkale halkının beklentileri var. Halkımıza ediyoruz. Dolayısıyla hizmeti en iyi noktaya götürmek de bizim vicdan borcumuzdur. Çanakkale halkının mutluluğu için emeklerinizi ortaya koyacaksınız. Belediyecilik de mesai kavramı en son plandadır. Önce hizmet kavramı gelir. Halka hizmet, dürüst olmak ve halk ile bütünleşik olmak esastır” dedi.
 
“Yaptığımız iş yasaldır ancak anlamsızdır”
İtfaiye eri sınavında başarılı olan 14 kişiden sadece 3’ünün itfaiye eri olarak görev yaptığını anımsatan Başkan Gökhan; “2011 yılının Şubat ayında itfaiye eri sınavında başarılı olan 14 kişiden sadece 3 tanesi itfaiye de çalışıyor. Böyle bir garip durum var. Yukarıdakilerin yaptığı anlamsızlıkları biz aşağıdakiler anlamlı hale çevirmeye çalışıyoruz. Belediyenin itfaiye erine ihtiyacı varsa itfaiye eri alınır. Başka bir alanda ihtiyacı varsa o alana memur alır. Yaptığımız iş yasaldır ancak anlamsızdır. Buna çözüm bulunması gerekiyor” diye konuştu.
 
Başkan Gökhan’dan adaylara uyarı
Çanakkale Belediyesi’nden başka bir belediyeye geçiş yapma planı kurmamaları için memur adaylarını uyaran Başkan Gökhan; “Bazı arkadaşların bazı yerlere geçiş yapma planı kuranlar olabilir. Benim dönemimde bu planları kurmamanızı tavsiye ederim. Eğer böyle bir planınız varsa yemin etmemenizi önerim. Çünkü, burada Çanakkaleli insanların haklarını gasp etmiş olursunuz. Onlarında talebi vardı. Burada devam etmeyecekseniz şimdiden karar vermenizde yarar var. Bu konuda birbirimize karşı dürüst olmalıyız. Ben dürüst oluyorum. Burada birlik ve kardeşlik içerisinde hareket edecekseniz. Burada tayin olmak yok. Burada siyasi baskı görmek yok. Çanakkale Belediyesi’nde böyle şeyler olmaz. Hiçbir arkadaşımız siyasi baskı altında kalmaz” dedi.
 
Yapılan konuşmanın ardından 14 memur adayı yemin ederek asil memurluğa ilk adımını attı.
 
 
Paylaş