Memur-Sen`in 10 bin fiyaskosu

Memur-Sen Genel Merkezi, Çanakkale`deki 1 Mayıs kutlamalarında katılım sayısında fiyasko yaşadı. Alınan karar sonrasında 10 bin kişi katılımın beklendiği 1 Mayıs kutlamalarında ilgisizlik dikkat çekti.

1015
Memur-Sen Genel Merkezi tarafından Çanakkale`de düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarında beklenilen sayıya ulaşılamadı. Kutlamalar öncesinde Türkiye`nin dört bir yanından 10 bin kişinin geleceği söylenirken, mitinge ilginin az olması dikkat çekti. Kordonboyunda bir araya gelen sendika üyeleri ellerinde pankartlarıyla birlikte 1 Mayıs`ı kutladılar. Alınan geniş güvenlik önlemleri arasında kutlamalara katılan sendika üyelerinin beklenildiği gibi 10 bin sayısına ulaşamaması dikkatlerden kaçmazken, üst aramasından geçtikten sonra kutlamalara katılan sendika üyeleri, ellerinde pankartlarla haklarına sahip çıkıp barış mesajları verdi. Halk oyunları gösterileriyle başlayan kutlamaları bazı sendika üyeleri ağaçların tepesinde takip ederken, bazı sendika üyeleri ise kutlamaları uzaktan izledi. Koruma ordusuyla birlikte alana gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu konuşma öncesinde sendika üyeleriyle bir araya gelerek uzun süre sohbet etti. Gündoğdu`ya yoğun ilgi gösteren sendika üyeleri, alanda `Sevgi birlik kardeşlik, Memur Sen`de birleştik`, `Zincirler kırılsın, Ayasofya ibadete açılsın` şeklinde sloganlar attı.
 
 
Yine Çanakkale ruhuna değindiler!
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu yoğun alkışlar eşliğinde kürsüye çıkarak sendika üyelerine seslendi. Çanakkale ruhuna değinen Gündoğdu, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Gündoğdu; ?Biz kardeşliğin, inanmışlığın, adanmışlığın zirvesiyiz. Biz haksızlığa geçit vermeyenlerin, hakkı için direnenlerin sendikal merkezi, bugünün Çanakkale`siyiz. 1 Mayıs`ı anlamlı kılan, emek ve dayanışma kavramlarıdır. Çanakkale her iki kavramın da zirve yaptığı, insani ve imani duruşlara zemin olmuş bir coğrafyadır. Bağımsızlığa, imana, inanca ve medeniyete yönelik yedi düvele karşı bütün bedenini, gücünü, idrakini ortaya koyarak verilen direnişten daha büyük, daha anlamlı bir emek olabilir mi? Çanakkale ruhu renkleri, dilleri, ırkları, kavimleri, kıtaları, meşrepleri, mezhepleri farklı olanları, kadınları, erkekleri, anaları, çocukları, devleti, milleti, şehitleri, gazileri, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla yoğuran mayadır. İşte bu yüzden Çanakkale`deyiz? dedi. Yapılan konuşmaların ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Memur-Sen`e bağlı sendika temsilcileri, ilk önce sendika üyelerine karanfil atarken daha sonra barışı simgeleyen güvercinleri uçurdu.
 
 
 
Paylaş