"Memur-Sen'e imza attıracak bir teklif bekliyoruz"

Memur-Sen'den zam teklifine ilişkin yeni açıklama geldi. Hükümetin memur ve emekli memura yönelik yapılacak zammı iki kez reddeden sendikalardan biri olan Memur-sen, zamlara yönelik açıklamalarda bulundu.

1418
Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde 1 Ağustos'ta başlayan süreç Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında devam ediyor. Kamu İşveren Heyeti'nin son yaptığı 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında 5'ten oluşan zam teklifine itiraz eden sendikalar, yeni teklifi beklemeye başladı. Memur-Sen ise yüzde 70 zam istedi.

"Gerçekçi bir teklif bekliyoruz"

Hükümetin sunduğu zam teklifini yeterli bulmayan Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın tekrardan konuştu. Zam teklifini değerlendiren Yalçın, "Enflasyon farkı bize zam gibi sunuluyor. Enflasyon farkı geçmişe dönük alacağımızdır. Gerçekçi bir teklif bekliyoruz. Emeğimizin tasarrufa dahil edilmesi kabul edilemez. Refah payı isteğimiz, enflasyonist ortamda konformist bir beklenti değil, alım gücümüzü koruyacak güçlü bir enstrümandır. Kamu İşvereni ve hükümetten yarın, aileleriyle birlikte 25 milyon kamu görevlisi ve emeklisini mutlu edecek ve Memur-Sen'e imza attıracak teklifi bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Görüşmeler yarın

Memur ve emekli memur zammına yönelik ikinci teklifin de Memur-Sen tarafından kabul edilmemesi nedeniyle kamu işvereni ve sendikalar 22 Ağustos'ta yeniden toplanacak. Tarafların yine anlaşamaması halinde ise 23 Ağustos'tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na başvurulacak. Bu aşamada Kurul, en geç ay sonuna kadar sözleşmeye dair kararını duyuracak.
(Nilay Günay)
Paylaş