Mecliste tansiyon tavan yaptı

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile AKP`li belediye meclis üyeleri arasında yaşanan tartışmalar Belediye Meclisi`nin Şubat ayı toplantısına damga vurdu.

876
 
 
Belediye Meclisi`nin Şubat ayı toplantısında yer alan gündem maddeleri görüşüldü. Yapılan yoklamanın ardından meclis üyeleri gündem dışı söz alarak bazı konuları meclisin gündemine getirdi. AKP`li Belediye Meclis Üyesi Ethem Hırçın, su fiyatlarının yanı sıra Şair Ece Ayhan Sanat Evleri ile Özgürlük Parkı`nın yapımı için harcanan paraların yüksekliğini eleştirmesi üzerine Başkan Gökhan, Hırçın`a dedikodular üzerinden hareket ederek kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını ve bu davranış biçiminin bir meclis üyesine yakıştıramadığına dikkat çekerek tepki gösterdi. Başkan Gökhan; “Siz dedikodular üzerinden mi hareket ediyorsunuz? Harcanmış lafı bir meclis üyesine uygun düşmeyen bir davranış biçimidir. Siz sokaktan duyduklarınız ile kamuoyunu yanıltamazsınız. İnceleyiniz, doğru rakamı getiriniz. Kamuoyunu yanıltmayın” dedi.
 
 
“3 yıldır zam yapmadık”
Su konusu üzerinden yıllardan beri polemik yaratılmaya çalışıldığını ifade eden Başkan Gökhan; “Su konusu üzerinden lütfen polemik açmayalım. Çünkü 3 yıldır zam yapmadık. Şu an itibariyle akıllı sayaca geçenlerde avantajları hala daha devam ediyor. Dolayısıyla bu konunun tartışılacak bir tarafı yok” diye konuştu.
 
Hırçın; “Harcanan paralar çok”AKP`li Belediye Meclis Üyesi Ethem Hırçın; Şair Ece Ayhan Sanat Evleri ile Özgürlük Parkı için harcanan paraların çok abartılı olduğunu belirterek; “Şair Ece Ayhan Sanat Evleri 900 milyon lira gibi para harcanmış. Bu kadar büyük paraların yerine daha makul fiyatlarla daha kalite işler yapabiliriz. Özgürlük Parkı için 1,5 milyon lira para harcanmış ve orada herhangi bir bina yok. Bu rakam çok abartı bir rakam” dedi.
 
Gökhan; “Dedikodular üzerinden kamuoyunu yanıltmayın”
“Siz dedikodular üzerinden mi hareket ediyorsunuz? Harcanmış lafı bir meclis üyesine uygun düşmeyen bir davranış biçimidir” diyen Başkan Gökhan; “Siz sokaktan duyduklarınız ile kamuoyunu yanıltamazsınız. İnceleyiniz, doğru rakamı getiriniz. Kamuoyunu yanıltmayın. Özgürlük Parkı yapılalı kaç yıl oldu. Bugün mü aklınıza geldi bu konu. Burada mikrofonu elinize alıp kamuoyunu yanıltmayın. Denetim oldu ve Sayıştay denetliyor. Herkes denetliyor. Siz mi bunu akıl ediyorsunuz da buluyorsunuz. Her mecliste mikrofonu elinize alıp saçma şeyleri söyleyemezsiniz. Bu konu bu meclisin konusu değil. O konu denetlendi ve yapıldı. Bitti” şeklinde konuştu.
 
“Çanakkale halkı beni seviyor”
Bu güne kadar gizli hiç bir şey yapmadığını ve Çanakkalelilerin sevgisini kazandığı için her seçimde Belediye Başkanı olduğuna dikkat çeken Başkan Gökhan; “Hesap vermekten asla kaçınmam. Her platformda hesap veririm. Hesap vermekten kaçınmamada gerek yok. Çünkü her şey şeffaf. Çanakkale Belediyesi`nin hesap kitaplarında her şey açık. Ama mikrofonu ele alıp şov yapar gibi beni ve belediyeyi eleştirmesini doğru bulmuyorum. Böyle yaparak bir yere varamazsınız. İftiralarla bir yere varamazsınız. Çanakkale halkı farklı bir halk. Çanakkale halkı bunu yutmaz. Çanakkale halkının eğitimli ve çalışan bir yapısı var. Onlarda neyin kaça yapıldığını takip ediyor. Onun için vatandaşa saygılı ve şeffaf olalım. Ama birbirimize karşı da dikkatli olalım. Benim istediğim bu. Hangi soruyu sorarsanız sorun, sonuna kadar cevap veririm. Bu güne kadar gizli hiç bir şey yapmadım. Çanakkale halkında bu özelliğimi bildiği için bana destek vermeye devam ediyor. Çanakkale halkı beni seviyor. Bunu herkes biliyor. Bunu övünmek için söylemiyorum. Ben halk tarafından sevildiğim için burada başkan oluyorum. Çanakkale Belediye Meclisi`nin kararları ve desteği ile başarılı oluyoruz. Sizin bunda katkınız olmasa başarılı olabilir miyiz? Olamayız. Ama lütfen sizde başkanlık makamını koruma noktasında olmanızda yarar var” ifadelerini kullandı. Tartışmalara dahil olan AKP’li Belediye Meclis Üyesi Tülay Ömercioğlu ise; “Çanakkale Belediye Meclisi haşlama merkezi değil. Burada kimse kimseyi haşlamamalı. Tabi ki belediye meclis üyeleri olarak söylemek istediklerimizi burada gündeme getireceğiz” diye konuştu. Bunun üzerine Başkan Gökhan, iftiralarla kamuoyunun yanıltılmaması gerektiğine vurgu yaptı. CHP`li Belediye Meclis üyesi Adnan Güler ise bu konuların Sayıştay denetiminden geçmiş konular olduğunu ve tekrar tekrar bu konuları meclisin gündemine getirerek tartışmanın vakit aldığını ve meclisin verimliliğini azalttığını ifade etti. Güler, AKP`li belediye meclis üyelerine meclisin çalışma ve yönetmeliğini okumalarını ve meclisin görev ve sorumluluklarını incelemelerini tavsiye etti.
Paylaş