Mecliste tansiyon gerildi

İl Genel Meclisi`nin Eylül ayı olağan toplantısında, kenti uzun süredir meşgul eden Merkez Ortaokulu`nun yanı sıra İmam Hatip Lisesi konusu tartışma yarattı.

724
 
 
Meclis toplantısında Merkez Ortaokulu’nun İmam Hatip Lisesi’ne tahsisiyle ile ilgili gündem dışı söz alan AKP Grup Başkanvekili Ahmet Çiçek; “Eylül ayı okulların açılma ayı, 2014-2015 yeni eğitim ve öğretim yılında eğitim camiasına başarılar diliyorum. Ancak Merkez Ortaokulu’nun yerine İmam Hatip yapılması ile ilgili Kent Konseyi’nin başlattığı kampanyanın İmam Hatipli öğrencilerin ve ailelerin psikolojilerini bozduğunu düşünüyorum. Kent Konseyi’nin görevi nedir? Kent Konseyi CHP’nin arka bahçesi mi? Bu eylemi yapanlar İmam Hatiplilere ve ailelerine zarar veriyorlar” dedi.
 
 
Nalbant; “Ülkemizde imam ihtiyacı yok”
CHP Grup Başkanvekili Hicri Nalbant ise; AKP Grup Başkanvekili Ahmet Çiçek’in öne sürdüğü İmam Hatip Lisesi öğrencilerin Merkez Ortaokulu eylemi yüzünden mağdur edildiği fikrine katılmadığını söyledi. Nalbant; “İmam Hatipler son yıllarda yüzde 73 oranında arttı. 4+4+4 sistemi çok tartışıldı, amaç zaten imam hatip sayısını artırmaktı. Bunda MEB’deki yöneticilerin de payı var. Yoksul aile çocuklarını imam hatiplere kayıt ediyorlar. Hatta Hızınızı alamadınız bu dönemdeki kayıtlarda Yahudi, Hıristiyan çocukları da İmam Hatiplere kaydettiniz. İmam Hatiplerin sayısı arttıktan sonra ülkede çocuk gelinlerin ve kadın cinayetlerinin de sayısı arttı. İmam Hatip Liselerini çoğaltarak geldiğimiz nokta ortada. Bunun bedelini hep beraber toplum olarak öderiz. Daha dikkatli davranmak zorundayız. Ülkemizde imam ihtiyacı yok” dedi.
 
 
Özer: “Görücü usulü yapılan evlilik bitti”
İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantısında yapılan oylamada Recep Cahit Özer, istifa ettiği Birinci Başkan Vekilliğine 34 oyun 30’unu alarak yeniden seçildi. MHP Grup Başkanvekili Recep Cahit Özer’in istifası sonucu boşalan Birinci Başkan Vekilliğine aday gösterilmesi konusu gündeme geldi.
Gündem gereği MHP Grup Başkanvekili Recep Cahit Özer’in istifasından boşalan koltuğa gizli oyla seçim yapılmasının söz konusu olduğunda üyeler tarafından 10 dakika ara istendi. Aranın ardından yeniden toplanan mecliste CHP grubu aday göstermezken, AKP Grubu usulen AKP Ayvacık Meclis Üyesi Turan Tümay’ı aday gösterdi. MHP Grubu aday olarak, istifasını sunan rağmen Recep Cahit Özer’i tekrar aday göstermesi üzerine, AKP adayını geri çekerek Recep Cahit Özer’i destekleme kararı aldı. 34 üyenin katıldığı gizli oylamada 3 boş oy, Ahmet Çiçek 1 oy, Recep Cahit Özer ise 30 ay aldı. Oylamanın ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Recep Cahit Özer, gösterilen teveccühe teşekkür etti ve görevini daha önceden olduğu gibi yine layıkıyla yapmaya çalışacağını söyledi. Sözlerine koalisyonun bitiş nedenini anlatarak devam eden Özer, sanıldığı gibi yalnızca İl Milli Eğitim’in müdür atamalarından kaynaklanmadığını, MHP Grubu olarak koalisyonun başından itibaren atılan adımlarda ortak karar alınamadığını belirtti. Özer; “Görücü usulü yapılan evlilik bitti. Ortada eğer aşk, sevgi ve saygı yoksa bu birlikteliğin ilelebet devam etmesi mümkün değildir. Ben bu süreçte koalisyona zarar verecek, bu birlikteliğe gölge düşürecek hiçbir şey yapmadım. Biz MHP Grubu olarak daima Çanakkale’nin menfaatlerini ön plana çıkaracak adımlar attık ve böyle bir mücadele verdik. İlk koalisyon yapıldığı zaman da söylediğimiz üzere, AKP ile hiçbir fikri benzerlik taşımıyoruz, amacımız sadece Çanakkale halkına hizmetti. Bundan sonra da MHP Grubu olarak Çanakkale insanının hayrına olan her işe evet, ama Çanakkale bürokrasisinin karar organlarının üzerinde davranmasına hayır diyeceğiz” dedi.
Paylaş