Mecliste oylama krizi...

Gökçeada ilçesine bağlı Bademli Köyü’ndeki alanın imara açılmasına ilişkin itiraz nedeniyle meclis 3 kez oylama yaptı.

461
Gökçeada’nın Bademli köyündeki 25 hektarlık alanın turizm ve konut alanı olarak yeniden düzenlenmesine ilişkin konu, daha önceki toplantıda 3 ret oyuna rağmen, meclisten geçirilmişti. Dün düzenlenen Ekim ayının 4. birleşimine gelen konu için meclis üyelerinin 3 kez oylama yapması dikkat çekerken, yaşanılan olay ise meclis üyelerini gülme krizine soktu.
 
Toplantıda söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen, itirazın gerekçelerini tartışmak için konunun komisyona havale edilmesini talep ederken, AKP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Nurkan Şanda ise konunun komisyona havale edilmesine gerek olmadığını ifade etti. AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Babacanoğlu da konunun komisyona havale edilmesinden yana olduğunu dile getirdi. Yaşanan-ların ardından İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, konuyu oylamaya sundu. İl Genel Meclis üyelerinin verdiği oyların bir türlü anlaşılmaması üzerine Başkan Tekin, aynı konuyu 3 kez oylattı. Yapılan oylama sonucunda meclis üyelerinin almış olduğu karara yapılan itirazın reddine oy çokluğuyla karar verildi.
 
Öte yandan İl Genel Meclisi’ne konuk olan Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular ise, derneği ile ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.
Paylaş