Mecliste mücavir alan gerginliği...

İl Genel Meclisi`nde AKP`li ve CHP`li meclis üyeleri arasında tartışmalar yaşandı. AKP`li İl Genel Meclis Üyesi Şerafettin Bal ile CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen arasında birinci oturumda yaşanan tartışmalar dün CHP`li Meclis üyesi İsmail Doğan`ın konuşmasıyla yeniden alevlendi.

1061
İl Genel Meclisi`nin Mart ayı toplantısı meclis üyelerinin tartışmaları nedeniyle gergin geçti. Toplantıda gündem dışı söz alan CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen, mücavir alan konusundaki sözleri nedeniyle Şerafettin Bal`ı kınadığını ve bu tür konuşmaların meclise yakışmadığını dile getirdi. Bunun üzerine söz alan Bal, CHP`li meclis üyesi İşleyen`in esefle kınamasının yanlış olduğunu ve bu sözleri CHP`li üyelere geri iade ettiğini dile getirdi. Tartışmaların alevlenmesiyle birlikte yeniden söz alan İşleyen; “Ben hiç kimseyi esefle kınamadım. Lütfen. Ben diplomatik dili bilen birisiyim. Ben esefle kınamanın ne olduğunu çok iyi bilirim. Muhalefetin görevi hizmet etmek değildir. Eksiklikleri ortaya çıkarmaktır ve çözüm aranmasını sağlamaktır. Bunu herkes bilsin. İktidar partisi üyeleri olarak sizin göreviniz hizmet etmektir. Bizde gördüğümüz eksiklikleri burada ortaya koymaktır. Mecliste herkesi suçluyorsunuz. Ayıp oluyor. Diplomatik dil kullanalım. Burada hiç kimsenin aleyhine konuşmadım. Kınamanın ne olduğunu biliyorum. Sayın Şerafettin Bal, daha önceki konuşmamda bu seviyesiz hitabını kınıyorum. Bu mecliste artık seviyeyi yükseltmek gerektiğini düşünüyorum dedim. Burada sizi rencide edecek bir konu yok” dedi.
 
 
Tarışmalar sürdü
İl Genel Meclisi`ndeki tarışmalar dün meclis toplantısında devam etti. Gündem dışı söz alarak meclis üyesi Şerafettin Bal`a tepki gösteren CHP`li İl Genel Meclis Üyesi İsmail Doğan; “Şerafettin Bal, arkadaşımız köylerde ve ilçelerde CHP`nin hiç bir hizmeti olmadığı için atıyorlar demişti. Bizim 20 yıldan bu yana Çan`da yaptığımız hizmetler belli. Şerafettin Bal arakadaşımızın atıyor demesi, Çan Belediyesi`nin mücavir alan açmasının sebebi bizden mi? Bunu sormak istiyorum. Biz köylere pilav yemeğe gitmiyoruz” dedi. Bunun üzerine Doğan`a cevap veren Meclis Üyesi Şerafettin Bal; “İkimiz de Çan ilçesinde yaşıyoruz. Çan Belediyesi ne benim babamın malı ne de onun babasının malı. Çan Belediye Başkanı mücavir alanını alıp götürcek hali yok. Çan Belediyesi tektir. Bu konuda art düşünce ne olabilir? Mücavir alanla ilgili sayın Doğan rahatsız olmuş da ona vermemişler mi? Mücavir alan konusunda neyi ima etmek istiyorsunuz?” dedi.
Paylaş