havadurum

Mecliste 500 bin TL’lik ödenek tartışması

İl Genel Meclisi’nde gündeme gelen okul ödeneğinin aktarılmasıyla ilgili konu tartışma yarattı. Merkeze bağlı Işıklar Köyü’ne yapılması planlanan ilköğretim okulu için ayrılan 500 bin TL’nin tenzil edilerek, Çanakkale Merkez İlköğretim Okulu yeni bina inşaatı yapımında kullanılmak üzere aktarılması talep edildi.

555
Köye yapılacak olan ilköğretim okulu inşaatı için bütçeden ayrılan 500 bin TL’lik ödeneğin tenzil edilerek, Işıklar Köyü İlköğretim Okulu’nun ötelenmesine karşı olduğunu belirten CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk; “4+4+4’ün çıkmasıyla birlikte okullarımızda sıkıntı yaşanmaktadır. Yani 25 veya 30 olması gereken sınıflar, bugün 50 ve 60’larla ifade ediliyor. Hal böyle iken o paranın oradan tenzil edilmesini yani okulun ötelenmesine şahsım olarak karşıyım” dedi.
 
 
Merkeze bağlı Işıklar Köyü’ne yapılması planlanan ilköğretim okulu için ayrılan 500 bin TL’nin tenzil edilerek, Çanakkale Merkez İlköğretim Okulu yeni bina inşaatı yapımında kullanılmak üzere aktarılması talep edildi. İl Genel Meclis Başkanlığı’na Vali Güngör Azim Tuna imzasıyla gönderilen yazıda, Işıklar Köyü’ne yapılması planlanan ilköğretim okulunun yerine TOKİ tarafından 468 adet dar gelirli vatandaş konutları kapsamında 16 derslik ilköğretim okulu yapımı planlanması nedeniyle ilgili Bakanlığın ilköğretim okulu inşaatından vazgeçildiği bildirildi.
 
“Köy okulunun ötelenmesine karşıyım”
Köye yapılacak olan ilköğretim okulu inşaatı için bütçeden ayrılan 500 bin TL ödeneğin tenzil edilerek, Merkez İlköğretim Okulu yeni bina inşaatında kullanılmak üzere aktarma yapılması ile ilgili talep mecliste tartışıldı. Köye yapılacak olan ilköğretim okulu inşaatı için bütçeden ayrılan 500 bin TL’lik ödeneğin tenzil edilerek, Işıklar Köyü İlköğretim Okulu’nun ötelenmesine karşı olduğunu belirten CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk; “Işıklar Köyü, her gün gelişen bir köyümüz. Bu köye okul yapılması için karar almıştık. Bu paranın oradan tenzil edilerek, merkez ilköğretim okulunun yapımına aktarılmasındaki neden nedir? Merkez İlköğretim Okulu’nun yıkımına biz karar verdik. Bu okulu devlet yapacak. Devlet Merkez İlköğretim Okulu’nu yapacaksa, köy okulu için ayrılan parayı neden alıyoruz? Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Ayrıca, 4+4+4’ün çıkmasıyla birlikte okullarımızda sıkıntı yaşanmaktadır. Yani 25 veya 30 olması gereken sınıflar, bugün 50 ve 60’larla ifade ediliyor. Hal böyle iken o paranın oradan tenzil edilmesini yani okulun ötelenmesine şahsım olarak karşıyım” dedi.
 
Şanda; “Parayı tenzil etmiyoruz”
Öztürk’ün tepkisi üzerine söz alan AKP Grup Başkan Vekili Nurkan Şanda ise, gelen yazı üzerine Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş ile bir görüşme yaptıklarını dile getirdi. Okulun yapılması için yazıyı geri göndereceklerini vurgulayan Şanda; “Parayı tenzil etmiyoruz. Para bizde kalacak. Aynı okulun yapımı ile ilgili para kalacak. Şu anda proje çalışmalarını başlattılar. İlkokul oraya yapılacak. Herhangi bir sıkıntı yok” diye konuştu. Görüşmelerin ardından ödenek aktarılmasıyla ilgili konu Plan ve bütçe Komisyonu Başkanlığı’nda Karma Komisyona havale edildi.
Paylaş