Meclis toplandı

İl Genel Meclisi üyeleri, gündemde yer alan maddeleri görüşmek üzere bir araya geldi.

250
Kasım ayı toplantısının 4 birleşimi için toplanan İl Genel Meclis üyeleri arasında zaman zaman yaşanan atışmalar dikkat çekti. Bütçe ayı nedeniyle düzenlenen toplantılara katılımın az olması, meclis toplantısında gündeme geldi. Konuyu meclis toplantısında gündeme getiren AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Aytop, bütçe toplantılarına katılımın az olması nedeniyle il genel meclis üyelerinin toplantılara hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine söz alan CHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Metin Öztürk ise, söz konusu toplantılar için belirlenen saatlere uyulmasını istedi. Bazı il genel meclis üyelerinin toplantıya geldiklerinde toplantının başlamış olduğunu anımsatan Öztürk; “Lütfen toplantı saatlerine uyulsun” dedi. İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin de, il genel meclis üyelerinin bütçe toplantılarına katılım sağlamasını istedi.
 
GMKA meclis gündeminde
İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısı yapılan yoklama ile başladı. Kasım ayı toplantısının 3. birleşimine ait tutanak oy birliği ile kabul edilirken, gündem dışı görüşme isteğine ait meclis üyelerini yazılı müracaatları alındı. Meclise yazılı müracaatta bulunan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen, GMKA’nın Çanakkale ve Balıkesir illeri için ayırdığı ödenekler ile ilgili bilgilendirme istedi. Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, konu ile bilgilendirmenin yapılacağını bildirdi.
 
70 bin TL okula iade edilecek
Barbaros Günışığı Anaokulu’na ek derslik yapılması şartıyla Okul aile birliği tarafından bağışlanan ve İl Özel İdaresi hesaplarına intikal eden 70 bin TL tutarındaki bağışın iadesine karar verildi. Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve İl Genel Meclisi toplantısında görüşülen konu komisyona havale edilmişti. Plan ve Bütçe Komisyonu, konuyu görüşerek karara bağladı. Komisyonun hazırladığı rapor İl Genel Meclisi’nde okunurken, ilgili komisyon 70 bin TL’lik bağışın iadesine karar verdi. Paranın iadesi oybirliği ile kabul edildi.
 
Okulların tapu devri
Çanakkale’nin 3 ilçesindeki 6 köy okulunda eğitim verilmediği için söz konusu okulların tapu devirlerinin yapılması ile ilgili madde görüşüldü. Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan ve ilköğretim hizmetlerinde kullanılan ilimize bağlı 3 ilçedeki 6 köyde bulunan ilköğretim okullarının taşımalı sisteme tabii tutulduğundan dolayı ilköğretim hizmeti verilmemesi nedeniyle okulların ilgili köy tüzel kişiliklerini tahsisi veya devrinin yapılması istendi. İl Genel Meclis üyeleri, tapu devrinin yapılmasıyla söz konusu okulların tekrar geri alınmasının zor olacağı için tapu devrinin yerine tahsis yapılmasını önerdi. Tahsis yapılmasının daha doğru olacağını belirten CHP Grup Başkan Vekili Metin Öztürk, komisyon üyelerinin konu ile ilgili sağlıklı karar alacağını söyledi. Meclis üyelerine bilgilendirmenin ardından konu komisyona havale edildi.
 
Öntürk; “Dilekçeler gündeme geliyor mu?”
CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Ünsal Öntürk, meclise verilen dilekçelerde yer alan konuların bütçe toplantılarında gündeme gelip gelmediğini sordu. Meclise bir çok dilekçe verildiğini ancak dilekçelerde yer alan talepler ile ilgili herhangi bir cevap alamadıklarına dikkat çeken Öntürk; “Meclise il genel meclis üyeleri olarak bir çok dilekçe veriyoruz. Ancak bu dilekçelerimizde yer alan konulara yanıt gelmiyor. Dilekçelerde yer alan bazı talepler de var. Bu taleplerimiz 2013 bütçe görüşmelerinde gündeme geliyor mu?” dedi.
 
Aytop; “Bütçe toplantılarına katılım az”
Bunun üzerine söz alan AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Aytop, bütçe görüşmeleri için yapılan toplantılara katılımın az olduğuna dikkat çekerek; “Bütçe toplantılarına katılım eksik. Gereken hassasiyet gösterilmiyor. Duyarsız kalıyoruz. Arkadaşlarımız, toplantılara katılıp meclise verdikleri dilekçelerde yer alan taleplerini dile getirirlerse daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu şekilde olursa, hem talepler tartışılır hem de konu gündeme gelmiş olur” diye konuştu.
 
Öztürk; “Toplantı saatlerine uyulsun”
CHP Grup Başkan Vekili Metin Öztürk ise bütçe toplantıları için belirlenen saatlere uyulması gerektiğini dile getirdi. Bazı arkadaşların toplantılara geç kaldığını anımsatan Öztürk; “Toplantılarda başkan, geç kalındığı için bir daha konuyu aktarmak zorunda kalıyor. Böyle bir şey olması, o toplantıya katılan arkadaşlara karşı saygısızlık. Meclis üyesi arkadaşlar buna dikkat etsin. Toplantı saatlerine uyulsun ve bu konuya daha hassasiyetli davranılmasını istiyorum” dedi. İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin de, toplantılara katılım konusunda meclis üyelerine bazı uyarılarda bulundu.
Paylaş