Meclis’te şaşırtan iddia

İl Genel Meclis toplantısında taş ocağı ile ilgili ortaya atılan iddia herkesi şaşırttı. Çan’a bağlı Kocayayla mevkiinde bulunan bir taş ocağı ile ilgili ortaya atılan iddia kafalarda soru işareti bıraktı. İl Genel Meclisi Şubat ayının 5. oturumundaki gündem maddeleri arasında yer alan taş ocağı ile ilgili konu mecliste tartışıldı.

934
Söz konusu maddenin görüşüldüğü sırada söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi İsmail Doğan, Çan’a bağlı Kocayayla mevkiinde bulunan bir taş ocağının yakınlarında olan köylülerin, ocakta hazine arandığına dair iddialarının olduğunu söyledi. Taş ocağında taş madeni yerine hazine arandığı dedikodusunun yayıldığını ifade eden Doğan, bu iddialar nedeniyle ilgili komisyonun bu durumu yerinde incelemesi gerektiğini dile getirdi.
 
Konu ile ilgili İmar ve Bayındırlık ile Meclis Araştırma ve Hukuk Karma Komisyonunun hazırladığı rapor mecliste görüşüldü. Raporda ‘Kocayayla-Dondurma Köy yolunun üzerinde Arabakonağı mevkiinde inşa edilen binanın maden şirketi tarafından maden arama sahasına yapıldığı’ ifade edilmesi üzerine söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, maden araması yapacak olan şirketin, bina yapması için izin alması gerektiğini dile getirdi.
 
“Hazine arıyorlar
CHP’li il Genel Meclis Üyesi İsmail Doğan, söz alarak köylülerin dile getirdiği bir iddiayı meclisin gündemine getirdi. Köylülerin ifadesine göre şirketin taş değil, tarihi eser aradığını söyleyen Doğan; “Taş ocağının bulunduğu mevkide olan köy muhtarlarının bize bildirdiği bir durum var. Köy muhtarları, bize bu alanda tarihi eser aranıyor şeklinde ifadeleri oldu. Dışarıdan gelen kişiler buralarda hazine arıyorlarmış. Köylüler bu adamların ocak işletmediğini hazine aradığını ifade ediyorlar. Asıl amaç buydu. 6 ay önce bununla ilgili önerge verilmişti. Ne hikmetse komisyon bugüne kadar ertelemiş. İlgili komisyonun bu durumu yerinde incelemesi ve bu şirketin faaliyetinin de incelenmesi gerekir diye düşünüyorum” dedi.
Paylaş