Mantaş; "Üyemize kumpas kurulduğunu düşünüyoruz"

863

 Bayramiç’te geçtiğimiz haftalarda bir okulun müdürü olan T.Ö., S.A. adlı öğrenciyi hırsız olarak teşhir ettiği iddia edilmiş ve ardından talihsiz bir süreç yaşanmıştı. İddiaların diğer tarafında olan S.A. adlı öğrencinin olaydan etkilendiği ve psikolojisinin bozulduğu belirtilmişti. Bu sırada iddiaların diğer tarafında olan ve okula emeklilik dilekçesini veren okul müdürü T.Ö. ise evinde intihar girişiminde bulunmuştu. Çanakkale Devlet Hastanesi Acil Servisi`ne kaldırılan T.Ö.`ye ilk müdahale yapılarak, midesi yıkanmış ve hayata döndürülmüştü. Tüm yaşanan bu olaylar sonrasında okul müdürünün yaşadığı süreçle ilgili bir açıklama yapan Çanakkale Eğitim İş Şube Başkanı Ahmet Mantaş, yeni bir iddiayı daha gündeme getirdi. Yaşanan olayın bir kumpas olabileceğini söyleyen Mantaş; “Okul müdürümüz Eğitim-İş’in üyelerinden biridir. Bizde bu süreci araştırdık. Soruşturma sürüyor. Olayın bir kumpas olduğunu düşünüyoruz” dedi.

 
“Hırsız dememiştir, takdir etmiştir”
Okul müdürü T.Ö.’nün haberlerde çıkan şekilde, çocuğa yönelik “hırsız” ifadesini kullanmadığını söyleyen Mantaş, aksine müdürün çocuğu takdir ettiğini ifade ederek; “Okul müdürünün mağdur olduğunu düşündüğümüz için basın kuruluşlarına bir açıklama yapma gereği duyduk. Bu konunun aslı bu değildir, sadece konuya bir yönüyle bakmayın. Bazı konularda yalan söyleniyor ve toplum kandırılıyor. O okulda rehber öğretmen yok. Ama haberde varmış gibi lanse ediliyor. Bu çocuğun sadece laptop almadığı belirtiliyor. Daha önceden bahsi geçen çocuğun, diğer çocukların ve öğretmenlerin çantalarından aldığı bazı şeyler var. Yani bu konu çok derin bir konudur. Bu konu daha önceden sık sık gündeme getirilmiş ve veli defalarca uyarılmıştır. Kaldı ki okul müdürü bayrak töreni sırasında bu çocuğa bayrağı göndere çektirmiş. Bu daha çok başarılı, okulun gözde çocuklarına yaptırılan bir davranıştır. O çocuğun diğer çocuklar tarafından etiketlendiğini bildiği için, müdür bey çocuk bilgisayarı okula getirdiğinde arkadaşlarına kendisini teşekkür ettirmiş. O çocuğu alkışlatmış. Ama birileri bunu “hırsız dedi” diye lanse etmiş. Ama adam öyle bir cümlede kullanmamış. Buna öğretmenlerde, velilerde şahittir. Bu yanlış bir olaydır. Bu toplumsal linçtir” dedi.
 
“Hırsız denilen görüntüler yok”
Aynı şekilde haberde bahsi geçen ifadelerin yer aldığı görüntüleri değerlendiren Mantaş; “Görüntü ortada yok. Haberde kullanılan görüntüde de İstiklal Marşı’nda öğretmen ve öğrencinin yan yana durduğu görüntüdür. Çocuk ağlamış diye bir şey yok, çocuk o görüntülerde gülümsüyor. Okulun kamera kayıtlarını isteyebilirsiniz,  Milli Eğitim’den. Böyle bir durum olmadığını görürsünüz. Velilerle, öğretmenler görüştük. Böyle linç kampanyasından herkes rahatsız. Atatürkçü, cumhuriyet değerlerine sahip bir öğretmenin kumpasa gitmesi herkesi üzmüştür.  Yıllardır bu işi yapıyor bu kişi. Oğlum bunu yapma demiş defalarca, uyarmış. Şu an yasal iznini kullanıyor okul müdürümüz ve olaydan dolayı psikolojik tedavi görüyor. Olayın adli boyutu yok. İdari bir soruşturma var. Bu konuyla ilgili avukatlarımızı yönlendiriyoruz. Ceza alırsa da karşı dava açacağız” diye konuştu. 
 
Aile şikayetçi olmuştu!
Geçtiğimiz haftalarda yaşanan olay ardından Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giden baba F. A., okul müdürü T.Ö.’den ve olayda kusuru bulunan herkesten şikayetçi olmuş ve adli makamlara da başvurarak şikayetçi olacağını söylemişti. Ayrıca baba F. A., İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gökhan’ın, okul müdürü T.Ö.’nün ibr hafta önce törende çocuğu yine yanına alarak öğretmen ve öğrencilerin gözü önünde, bir hafta önceki davranışı nedeniyle özür dilediğini anlattığını açıklamıştı. 
(Şebnem Özer)
Paylaş