Mantaş’tan Memiş’e tepki

Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş`e tepki gösterdi.

958
Eğitim İş Çanakkale Şubesi olarak uzun zamandır İl Milli eğitim Müdürü ve oluşturduğu kadrosunun yaptığı icraat ve hizmetleri ciddiyetle ve özenle takip ettiklerini belirten Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş; “İl Milli Eğitim Müdürü, görevlendirdiği okul müdürleriyle Çanakkale’de eğitimde başarı beklentisini epeyce yükseltmiştir. “Yeni Türkiye’nin yeni müdürleri”. Hemen hemen tamamı birer proje direktörü, her biri birer CEO, piyasacı ve özel kamu ortaklığı ile yönetimsel bir anlayışa sahipler. Görevlerine başlar başlamaz kamu okullarını birer kolej havasına sokmaya çalışıyorlar. Yaşasın!!! Tüm kamu okullarımız birer kolej (!) oldu… Daha ne isteyebiliriz ki. Görevlendirilen bu yeni okul müdürlerinin tamamı neredeyse post modern ve mevzuat dâhisi, “Her şeyi en iyi ben bilirim”, “ben en iyisiyim”, “ben markayım” ve neredeyse “ okulun sahibi benim”, öğretmenler kamu görevlisi değil, benim elemanım tavrı içerisindeler. İl Milli eğitim Müdürümüz gayet seçkin davranmış. Tüm yönetim kadrosuyla okulun idare ihtiyacı, bu olmalı demiş… hiçbir hile ve ce(A)bir kullanmadan bu görevlendirmeleri yapmış. Çanakkale merkez ve ilçelerindeki tüm okulların yönetim ihtiyacının çoğunu kendi seçki lisesinden oluşturarak görevlendirdiği tüm müdürleri mülakat sınavlarından geçirerek “Yeni Türkiye’nin, yeni CEO müdürlerini vitrine koymuştur. Bu post modern yönetim anlayışı, okulların kimlikleri üzerinden sloganvari bir havayla, kamu okullarını, kamusal olmaktan çıkarıp öğrenci ve velilerini proje müşterisi, öğretmenleri de bir proje avcısı durumuna düşüreceklerdir. CEO kafasının tek amaçladığı nokta piyasadır. Öğretmenlerin emeği üzerinden kendi hanelerine başarı devşirmeyi düşünenler sonunda kolej havasından, velilerin sadece havasını aldığı bir noktayla karşılaşacaklarını bilmelidirler. Bir yandan okullarda öğrencilerin öneminden bahsedip başarı ve projelerden dem vuracaksınız, diğer taraftan özürlü öğrenciler için yapılmış tuvaletleri sadece müdüre hanımların kullandığı şahsa özel WC lere dönüştüreceksiniz. Ne güzel… Hanımın çiftliği sanki. Yeni Türkiye’nin yeni Milli Eğitimi, iktidar partisinin temsilcisiymiş gibi çalışmaya devam ediyor. Siyasi angajman böyle “Ben Siyasiyim”… Beni iktidar partisi görevlendirdi, bende sizleri görevlendirdim. İstediğimi atarım, ister makama atarım, ister kapıdan atarım, istersem toplantıdan bile atarım. “Müdür beyin yeşil kürkü, yeni çıktı bu türkü, müdür bey izin verdi söylenecek bu türkü”. Ne güzel… “okullara siyaset girmesin, eğitime siyaset bulaşmasın” nutuklarını atacaksınız, sonrada siyasiyim diyeceksiniz. Okulların idari yönetimlerine hatırı sayılır kişileri atayıp, siyasi birilerinin direktif ve talimatlarını yerine getireceksiniz, sonrada adaletten de vurup “ Mahkemeye başvurun” diyeceksiniz. Adalet, kararını verince de, kararların etrafından dolaşıp kitabına uyduracak bir yola başvuracaksın. Bana ne adaletten, Yeni Türkiye’nin yeni adalet anlayışı, “ İbiş ile Memiş mahkemeye gitmiş.” Tekerlemesi gibi” dedi.
 
“Eğitim-İş olarak soruyoruz”
“Eğitim İş Çanakkale Şubesi olarak soruyoruz: Farklı görüş ve sendikalarda ki öğretmen ve memurların sosyal medya hesaplarının çıktılarını dosyalayıp iktidar partisi ile birlikte fişlediniz mi? “ Adaletli davrandım” diyorsunuz. Yönetici olabilmek için kaç öğretmenin kendi sendikalarından istifa edip, hükümet yanlısı sendikaya geçtiğini açıklamaya ne dersiniz?” diyen Mantaş; “Hangi okulun müdürü okulun özürlü öğrenci tuvaletini sadece kendi kullanımına tahsis etmiştir? Buyurun açıklayın Yeni Türkiye’nin yeni CEO aklı müdürünü. Halk Eğitim Müdürlüğüne yaptığınız görevlendirmeler şapka çıkarılacak cinsten bir durum, mevcut müdür yardımcıları başarı ve çalışkan iken derse girmek istemeyen yani üretmeyen birini tutup müdür yardımcısı olarak atayacaksınız, sonrada istifa ettirip oturtacaksınız. “Oynamaya geldim oynamaya, oturup da göbek atmaya” havasında bir şarkı gibi adeta. Bu yönetimsel akıl ve planlama yönetimi tam da bir piyasacı aklın dışavurumudur. Bazı okullarda personeli öğlen araları bile görevlendirilirken, buyurun açıklayın bu oturmalık personelinizi” şeklinde konuştu.
 
“Herkesin huzuru kaçacaktır”
Mantaş sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Öğretmen Evi sorununu çözemediniz, geçen zamana yazık pek çözeceğinizde yok, bir ceset gibi ortada duruyor. Kokmaya başladı, kötü kokular almaya başladık. Çanakkale Öğretmen Evi yerine farklı bir proje ve tasarruf gündeme gelirse, herkesin huzuru kaçacaktır. Huzuru sevenlere duyurulur. Uzun zamandır MEB personelinin hizmet vermeye çalıştığı (eski Cevatpaşa İlköğtetim Okulu) binası ile ilgili eksikleri sanki Allah’a havale ettiniz, binada yok yok. Elektrik bazen yok, internet bazen yok, WC yok, ısınma yok, huzur yok. Yine MEB personelinin yemek yediği mekan ve yemek firmasının hizmeti ile ilgili şikayetler diz boyu. Defalarca dile getirmemize rağmen düzeltemediniz. Sağlıksız koşullarda, kalitesiz, soğuk bir yemekle beslenmeye mecbur bırakmışsınız personelinizi. Denetim neden yapılmıyor? İlgili şube müdürünüzü uyarmanıza rağmen neden bir girişimde bulunulmadı. Buyurun açıklayın. Eğitim İş, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünün icraat ve hizmetlerini ciddiyetle ve özenle takip etmeye devam edecektir.”
Paylaş