havadurum

Malatya’da 5.2 ve 4.7 büyüklüğünde deprem

Malatya’da meydana gelen iki deprem korkuttu. Korku dolu anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

1084

Malatya’da 23 Kasım 2023 tarihinde peş peşe iki büyük deprem meydana geldi. İlk deprem Battalgazi ilçesinde 5.2 büyüklüğünde ve 7 kilometre derinlikte oldu. İkinci deprem ise aynı bölgede 4.7 büyüklüğünde ve 6.9 kilometre derinlikte gerçekleşti. Bu depremler çevre illerde de hissedildi ve korku ve panik yarattı. Depremlerin ardından can veya mal kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Depremlerin güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri ise depremin şiddetini gözler önüne serdi. Görüntülerde, vatandaşların sarsıntıyla birlikte dışarıya çıkıp, kaçtıkları görüldü.

İlk deprem

  • AFAD, ilk depremin merkez üssünü Malatya Battalgazi olarak açıkladı ve büyüklüğünü 5.2 olarak tespit etti. Depremin derinliği ise 7 kilometre olarak belirtildi.
  • Kandilli Rasathanesi ise ilk depremin merkez üssünü Adıyaman Gecitli-Sıncık olarak açıkladı ve büyüklüğünü 5.3 olarak duyurdu. Depremin derinliği ise 6.9 kilometre olarak kaydedildi.

ikinci deprem

  • AFAD, ikinci depremin merkez üssünü yine Malatya Battalgazi olarak açıkladı ve büyüklüğünü 4.7 olarak belirledi. Depremin derinliği ise 6.9 kilometre olarak ifade edildi.
  • Kandilli Rasathanesi ise ikinci depremin merkez üssünü Ulukoy Malatya olarak açıkladı ve büyüklüğünü 4.5 olarak bildirdi. Depremin derinliği ise 6.8 kilometre olarak verildi.

(Haber Merkezi)

Paylaş