Makas "Teşkilatlar yenileniyor"

3402

 AK Parti İl Başkanı Naim Makas gazetemiz Çanakkale OLAY’a ziyarette bulundu. Gazetemiz sahibi Mehmet Özkurnaz’la bir araya gelen Makas, kendisine başarılar diledi. Makas, ziyaretinde kent gündemine ve siyasetine dair açıklamalarda bulundu. AK Partili vekillerin destekleri ile Çanakkale’ye çok ciddi yatırımların yapıldığını belirten Makas, kongreler sürecinin ardından teşkilatlanma çalışmalarında da ciddi bir yenilenmeye gidildiğini söyledi. Gerek sosyal sorumluluk projeleri, gerek teşkilatlanma çalışmaları ile beraber çalışmalarına devam ettiklerini belirten Makas, bu çalışmalarla hem üye sayılarını hem de yerel ve genel seçimler için oylarını arttırmayı hedeflediklerini ifade etti. Çanakkale’deki 12 ilçenin farklı değerleri olduğu ve Çanakkale’yi Türkiye’de farklı bir kent olarak gördüklerini belirten Makas, “bu anlamda Çanakkale’ye hizmet etmekte kendimizi şanslı görüyoruz” dedi. Pandemi sürecinin Çanakkale’de çok iyi yönetildiğini belirten Makas, VEFA Gurubu başa olmak üzere emeği geçen herkse teşekkür etti. Çanakkale’de belediyeciliğin, ülke gelişimine nazaran daha geride olduğunu ifade eden Makas, Milletvekilleri Turan ve İskenderoğlu’nun katkıları ile birçok yatırımın yapıldığını, Çanakkale merkez ilçenin de böyle bir hizmet almasıyla ortaya çıkacak bir kentin, insanı fevkalade heyecanlandırdığını söyledi.

 

“Yenilenme çalışmalarına girdik”

Makas açıklamasında; “AK Parti Teşkilatında İl Başkanlığı ile yürütülen bir teşkilat çalışması ve İl Başkanlığı ile yürütülen saha çalışması var. Bunun haricinde vekillerimizin öncülüğünde onların verdiği desteklerle beraber Çanakkale’de ciddi yatırımlar yapılıyor. Şu anda nüfusa göre en fazla yatırım alan il Çanakkale. Vekillerimiz yatırımlar konusunda ciddi destek veriyorlar. Biz teşkilat olarak, öncelikle kongre sürecimiz ile beraber tekrardan yenilenme sürecine giriyoruz. Değişimin, kongrelerdeki yenilenme hareketinin en iyi yaşandığı parti Türkiye’de AK Parti.  Bizde dolayısı ile Şubat ayında başlayan belde ve Mart’ta başlayan ilçe kongrelerimiz ile beraber teşkilatlarımızı yenileme çalışmasına gittik. Kongreleri de bu manada bir şans olarak görüyoruz. Atandık geldik kongrelere başladık. Teşkilatlar yenileniyor. Arkasından teşkilatlarımızın gerektirdiği gerek sosyal sorumluluk projeleri, gerek teşkilatlanma çalışmaları ile beraber çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ne için devam ediyoruz? Yerel ve genel seçimler için, oyumuzu arttırmak, üyelerimizi arttırmak daha geniş kitlelere ulaşmak, tabana yayılmak için. Bununla beraber özellikle seçimlerde oy kullanacak olan sayısı 5 milyonu bulan genç seçmene hitap edebilmek, yapılan projeleri anlatmak, algılarını açmak vizyon katmak adına devam ediyoruz” dedi.

“Gönül Seferberliği üye kampanyasını Çanakkale’de çok iyi bir şekilde yürütüyoruz”

Çanakkale’ye birçok yatırımın yapıldığını ifade eden Makas; “Çanakkale 1915 Boğaz Köprüsü, Ezine Gıda OSB, Ayvacık Jeotermal… gibi yatırımlarda bunların bir parçası. Hepsini bir bütün olarak görüyoruz. Yine şehrimizdeki STK’larla olan diyaloglarımızı daha da arttırıp, daha da genişletmek, onlara katkı sağlayabilmek, sorunlarına çözüm üretebilmek adına saha çalımlarımızı yürütüyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile başlayan hedef bir milyon üye olan Gönül Seferberliği üye kampanyasını da Çanakkale’de çok iyi bir şekilde yürütüyoruz. Kapı kapı geziyoruz. Bu vesile ile bir Ak Çanakkale.com adı ile sitede kurduk. Bu siteye gelen üyelik başvurusunu aldıktan sonra yanlarına giderek üyelik işlemlerini tamamlıyoruz ve dertleri varsa onları dinliyoruz. Yeni dönemde ilçeleri ile bütünleşik bir il başkanlığı ortaya koymak istiyoruz. Çanakkale’de 12 tane ilçemiz var her ilçemizin farkı özellikleri var. Bunu çok kıymetli buluyoruz. Çanakkale’yi Türkiye genelinde farklı bir il olarak görüyoruz. Bizde bu anlamda Çanakkale’ye hizmet etmekte kendimizi şanslı görüyoruz” dedi.

 

“Pandemi sürecinde Çanakkale’de başarı hikayesi yazıldı”

Çanakkale’de pandemi sürecinin çok iyi yönetildiğini i belirten Makas; “Bir pandemi süreci yaşıyoruz. Türkiye’de de iyi yönetilen bir pandemi süreci geçirdik. Bu musibet bir çok can aldı hayatını kaybedenlere Alllah’tan Rahmet ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Bu süreçte Çanakkale’de müthiş bir başarı hikayesi yazıldı.   Toplam rakamı 40 milyona dayanan bir nakdi yardım yapıldı. Bizlerde AK Parti Teşkilatı olarak 1915 koli ile destek vermeyi hedeflediğimiz bir yardım kampanyası başlattık ve 2 bin 100 adet koli ile ihtiyaç sahibi hemşerilerimize yardımda bulunduk. Bizimde emeğimiz geçtiği için mutluyuz.   VEFA Gurubu ile çalışan tüm unsurlarımız bu süreci çok iyi yürüttü. Hepsine ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz. Bunun haricinde yeni AK Parti teşkilatı ile yolumuza 2023-2024 seçimlerinde hazır ve nazır olacağız. 3 yıl sonra değil de yarın bir seçim varmışçasına çalışacağız. Umut ediyorum ki seçimler zaten zamanında yapılacaktır” dedi.

 

“Merkez ilçemiz, vekillerimizin desteği ile gelişim kaydeder”

Çanakkale’de yerel yönetimi değerlendiren Makas; “Biz, Çanakkale çocuğuyuz bu süreçte şu anda Çanakkale’nin belediyecilik anlamında ülkemizin göstermiş olduğu gelişime nazaran çok daha altında kalan bir belediyecilik anlayışı ile karşı karşıyayız. Bundan rahatsız olan bir CHP seçmeninin hayli fazla olduğunu biliyoruz. Biz istiyoruz ki, ülkesine her türlü katma değeri sağlamış bir partinin bir Gurup Başkanvekili olarak Bülent beyin ve Milletvekili olarak Jülide hanımın şehrimize kattığı kıymetli hizmetlere yakışır bir şekilde, merkez ilçemiz de büyük bir gelişim kaydetsin. Bu çok önemli. Bu anlamda vatandaşlarımızın da yerel seçimlere ideolojik olarak bakmaması, şehrin faydası anlamında bakış sergilemesi lazım. Yerel yönetimler anlamında şu an için şunları yapalım diye bir projemiz yok. Yerel seçimlerden yeni çıktık ancak 2019 yılında yerel seçimleri AK Parti olarak almış olsaydık gerçekleştireceğimiz çok kıymetli projeler vardı. Eğer AK Parti yerel seçimleri alırsa yine çok kıymetli projeleri kente katacaktır.  Gurup Başkanvekilimiz Bülent Bey ve Milletvekilimiz Jülide hanımın katkıları ile birçok yatırımın yapıldığı bir kent Çanakkale.  Çanakkale merkez ilçesinin de yerel yönetimler anlamında böyle bir hizmet alması, şehre dokunulması, nasıl bir kent ortaya çıkacağının hayali bile insanı fevkalade heyecanlandırıyor” dedi.

 

“Biz siyaseti açık ve şeffaf şekilde konuşarak yapacağız”

Makas son olarak; “Biz siyaseti açık ve şeffaf şekilde konuşarak yapacağız. Bizim tarzımız bu. Biz bunu yapmaya geldik. Bu şehre bunu göstereceğiz. Genç bir ekibimiz var. Siyasetin şeffaf yapılması, vizyonun ortaya konulması, insanların bunun arkasında kenetlenmesi önemli. Biz, mert ve samimi bir şekilde çalışacağız. Çanakkale’ye ödenecek bir borcumuz var. Gençliğimizi vakfetmeye geldik. Buradan vekillerimize, şehrimize ve bizlere verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ederim. Yine şu anda 4 ilçe ve 6 belde belediyemiz var. Her biri ayrı ayrı çok iyi çalışıyor. Tüm belediye başkanlarımıza verdiği emeklerden ve pandemi sürecinde verdikleri emeklerden dolayı kendilerine ayrıca çok çok teşekkür ederim” dedi.

(Eren Aşnaz)

Paylaş