havadurum

Makas, CHP'lileri Ak Parti'ye davet etti

1062
İl Genel Meclisi`nin yeni başkanı, uzun yıllar CHP`nin değişik kademelerinde görev alan Nejat Önder oldu. Yılların CHP`lisi Nejat Önder, Ak Parti ve MHP`nin oyları ile İl Genel Meclisi Başkanı olurken, geçtiğimiz hafta Ankara`da Ak Parti Grup toplantısında, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan`ın da katılımları ile Ak Parti`ye geçti. Nejat Önder ve Ak Parti-MHP ittifakının Çanakkale`de yaptığı bu büyük siyasi hamlenin yankıları da hala devam ediyor. Kentin siyasi gündemi; Elde ettiği iktidarı Ak Parti`ye kaptıran CHP ve kaybettiği seçimi siyasi hamlesi ile kazanan Ak Parti... 
 
Makas; "Muhalefet partisinden kopuş süreci körüklenmiştir" 
Geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunan Ak Parti İl Başkanı Naim Makas, CHP`yi eleştirmişti. Ancak, Makas`ın açıklamasının satır arasında, 2019 yerel seçimlerde İl genelinde birinci parti olan CHP`nin aldığı oylar vardı. Makas, bu oyların "kerhen" verildiğini vurgulayarak, "Çanakkale siyaseti ve partimizin siyasi politikaları açısından önemli gördüğümüz bu gelişme; kamuoyunun gözleri önünde adeta gerçekleri bir kez daha ortaya sermiştir. Politikaları karalama üzerine, anlamsız ve karşılıksız eleştiriler üzerine kurulu bu zihniyetin geldiği nokta, artık muhalefet partisinden kopuş sürecini adeta körüklemiştir. CHP İl Başkanı bize laf yetiştireceğine, ihaleyi birilerine bırakmakla uğraşacağına, partisine sahip çıksın" diyen Makas, "Apaçık ortada, CHP`ye kerhen oy veriliyor. Verilen kerhen oyların, şımarıkça ve hoyratça istismar edildiğini de vatanperver CHP`liler istifalarıyla ispat etmektedirler" dedi. 

CHP`de kazan kaynıyor
Önder`in istifası CHP`nin içinde bir süredir sessiz olan parti içi muhalefeti de harekete geçirdi. Seçildiği günden bu yana parti örgütleri ile arası bir türlü barışmayan CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ile CHP Yönetimi eleştiri oklarının hedefinde. Bu eleştirilerin geçtiğimiz günlerde İlçe Başkanlarınca da dile getirildiği ifade edildi. İlçe örgütleri, uzun yıllar sonra kazanılan bu başarının heba edilmesinin faturasını il yönetimi ve İl Başkanına keserek `istifa` davetinde bulunduğu öğrenildi. CHP`de bir taraftan CHP Genel Merkezi`nin görevden alacağı ve yeni bir seçim süreci ile İl Başkanı/İl Yönetimi belirleneceği iddiaları kulislerde dolaşırken, artan baskılar nedeni ile CHP İl Yönetimi ve İl Başkanı Ural`ın de istifa edebileceği ifade ediliyor. Ural ve yönetiminin, hem merkezde hem de ilçelerde bir yıldır sorunlar yaşadığı; Disiplin süreçleri, tartışmalar, ortaya çıkan mesajlaşmalarla parti içi gündemi, siyasi gündemden daha çok konuşur/konuşulur hale geldiği de biliniyor.
(Haber Merkezi) 
Paylaş