Mahkum yakınları gözyaşlarıyla bekledi

1128

 Çarşamba akşamı Çanakkale Açık Cezaevi’nde tekstil atölyesi tadilatı sırasında kıvılcımların sıçraması sebebi ile yangın çıktı. 19.30 sıralarında çıkan yangın kısa sırada büyürken, yangına Çanakkale Belediyesi, Lapseki Belediyesi ve Kepez Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü`ne ait arozözler ve AFAD ekipleri tarafından müdahale edildi.  Çok sayıda ambulansın sevk edildiği yangında ölen ya da yaralanan olmazken, yangın bir saat içerisinde kontrol altına alındı. İçerideki yakınlarının akıbeti konusunda tedirgin olan mahkum yakınları cezaevi kapısı önünde uzun bir bekleyişe girdi. Yapılan açıklamalardan tatmin olmayan mahkum yakınları, görüşme konusunda ısrarcı olurken bekleyişlerini gözyaşları ile sürdürdü.

 
Mahkum yakınları cezaevi önüne geldi
Açık Cezaevi’nde çıkan yangın duyumu alan mahkum yakınları cezaevi önüne geldi. Kapı önünden ayrılmayan vatandaşlara herhangi bir can kaybı olmadığına dair açılama yapılırken, yakınları ile görüşme konusunda ısrarcı olan bazı vatandaşlar içerde bulunan yakınları ile telefon görüşmesi yaptı. Zaman zaman polis ile gerilim yaşayan mahkum yakınları bekleyişini gözyaşları ile sürdürdü. 
 
Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı
Yangın sonrası Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada; "Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumumuza ait atölye binalarının çatısında yapılmakta olan onarım sırasında, çatıda bir yangın meydana gelmiş olup yangın, itfaiye ve AFAD ekiplerinin müdahalesi ve kurum personelimizin yardımıyla kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangın nedeniyle herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu olmayıp, bir miktar maddi zararımız bulunmaktadır. Konuyla ilgili ayrıntılı açıklama daha sonra yapılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.
 (Eren Aşnaz)
Paylaş