Madencilere halk tokadı

Bayramiç ilçesine bağlı Muratlar köyünde yaşayan halk, madencilere tepki göstermek amacıyla ayaklanarak “Altın’cı Filo”yu kovdu. Köy kahvesinin önünde toplanarak madencileri protesto eden halk, madencilere adeta tokat gibi bir yanıt verdi.

746
 
 
 
Kazdağları’nda maden arama çalışması yapan madenciler Muratlar köyünde vatandaşların tepkisi nedeniyle hüsrana uğradı. Köydeki kahvede toplantı yapmak isteyen madencilere karşı halk adeta etten duvar ördü.
 
Halkın tepkisini dile getirdiği Muratlar köyünde jandarma da geniş güvenlik önlemleri aldı. 7’den 70’e herkes köy kahvesinin önünde toplanarak madencileri protesto etti. Madencilere adeta tokat gibi bir yanıt veren köylüler, ellerindeki pankartlar ile slogan atarak madencileri köye sokmadı.
 
Muratlar köyü ve civardaki diğer köylerden gelen köylüler, madencilere iyi bir ders daha verdi. Kapısına kilit vurulan kahvenin önüne adeta barikat kuran köylüler, madenciler ve kamu görevlilerinin kahveye girmesine izin vermedi. Çanakkale Çevre Platformu, Çanakkale Barosu, Bayramiç Çevre Platformu eyleme destek verirken, Muratlar köyüne gelen Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tuncer de, belediye olarak köylülerin her zaman yanında olduklarını ifade etti. Tepkilerin dile getirildiği köyde toplantı yapılamadığına dair tutanak düzenlendi.
 
 
 
 
 
Paylaş