havadurum

Londra Nerede? Avrupa’nın En Büyük Şehri Hakkında Her Şey

1457

Londra nerede sorusu, dünyanın en popüler seyahat destinasyonlarından biri olan bu şehre gitmek isteyenlerin merak ettiği bir konu. Londra, İngiltere’nin ve Birleşik Krallık’ın başkenti ve en büyük kenti olmasının yanı sıra, Avrupa Birliği’nin de en büyük şehri konumunda. Londra, Thames Nehri’nin üzerinde, Britanya Adası’nın güneydoğusunda yer alıyor. Londra, iki bin yıllık tarihi, kültürel zenginliği, sanatsal çeşitliliği, kozmopolit yapısı, eğitim ve finans merkezi olması gibi pek çok özelliğiyle dünyanın en önemli şehirlerinden biri. Londra’ya nasıl gidilir, Londra’da ne yapılır, Londra’da ne zaman gidilir, Londra’da nerede kalınır, Londra’da ne yenir gibi merak edilen soruların cevaplarını bu makalede bulabilirsiniz.

Londra’ya Nasıl Gidilir?

Londra’ya gitmenin en kolay ve hızlı yolu uçakla seyahat etmektir. Londra, dünyanın en büyük havaalanı sistemine sahip şehirlerinden biri. Londra’da beş adet uluslararası havaalanı bulunuyor: Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton ve City. Bu havaalanlarına Türkiye’den direkt veya aktarmalı olarak uçabilirsiniz. Uçak biletlerinin fiyatları, seyahat ettiğiniz döneme, havayolu şirketine, havaalanına ve biletinizi ne zaman aldığınıza göre değişiklik gösterebilir. Londra’ya uçakla gitmek istiyorsanız, erken rezervasyon yapmanızı ve bilet fiyatlarını karşılaştırmanızı öneririz.

Londra’ya uçakla gitmenin dışında, başka ülkelerden tren, otobüs veya feribotla da ulaşabilirsiniz. Örneğin, Fransa’nın başkenti Paris’ten Eurostar adlı hızlı trenle Londra’ya iki saatte gidebilirsiniz. Ya da Belçika’nın başkenti Brüksel’den otobüsle yaklaşık altı saatte Londra’ya ulaşabilirsiniz. Londra’ya feribotla gitmek isterseniz, Hollanda’nın Rotterdam veya Fransa’nın Calais limanlarından kalkan feribotlara binebilirsiniz. Ancak bu seçenekler, uçakla gitmeye göre daha uzun süre ve daha fazla maliyet gerektirebilir.

Londra’da Ne Yapılır?

Londra, dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olmasının sebeplerinden biri de, her zevke ve bütçeye uygun pek çok aktivite ve gezi imkanı sunması. Londra’da yapabileceğiniz şeylerin sayısı neredeyse sonsuz. Londra’da gezilecek yerler arasında şunlar öne çıkıyor:

  • Londra’nın simgelerinden biri olan Big Ben’i ve Westminster Sarayı’nı görün. Bu saray, Birleşik Krallık Parlamentosu’nun ve İngiltere Kraliyet Ailesi’nin resmi ikametgahıdır. Sarayın yanında bulunan Westminster Abbey, İngiltere’nin en önemli kiliselerinden biridir. Burası, kraliyet düğünleri, taç giyme törenleri ve önemli kişilerin cenazeleri için kullanılır.
  • Londra’nın en ünlü parklarından biri olan Hyde Park’ta yürüyüş yapın, bisiklete binin veya kayıkla gezin. Parkın içinde bulunan Serpentine Gölü, yaz aylarında yüzme imkanı da sunuyor. Parkın güneybatı köşesinde ise, 1997 yılında hayatını kaybeden Prenses Diana anısına yapılmış bir anıt çeşme bulunuyor.
  • Londra’nın en büyük müzesi olan British Museum’u ziyaret edin. Bu müze, dünyanın dört bir yanından getirilmiş yaklaşık 8 milyon esere ev sahipliği yapıyor. Müzede, Antik Mısır, Yunanistan, Roma, Çin, Hindistan, İslam ve Avrupa medeniyetlerine ait pek çok tarihi ve kültürel eser görebilirsiniz. Müzenin en ünlü parçaları arasında Rosetta Taşı, Elgin Mermerleri, Mısır mumyaları ve Sutton Hoo hazinesi sayılabilir. Müzenin girişi ücretsizdir.
  • Londra’nın en popüler turistik mekanlarından biri olan London Eye’a binin. Bu dev dönme dolap, Thames Nehri’nin kıyısında, 135 metre yüksekliğinde duruyor. London Eye’dan, Londra’nın panoramik manzarasını izleyebilirsiniz. London Eye’a binmek için bilet almanız gerekiyor. Bilet fiyatları, seçtiğiniz kapsüle, zaman aralığına ve ek hizmetlere göre değişebilir. London Eye’a binmeden önce, biletinizi online olarak satın almanızı veya erken saatte gitmenizi tavsiye ederiz. Çünkü burası çok kalabalık olabiliyor.
  • Londra’nın en eski ve en ünlü köprülerinden biri olan Tower Bridge’i görün. Bu köprü, 1894 yılında tamamlanmış ve Thames Nehri üzerinde iki kule arasında asılı duran bir yapıya sahip. Köprünün üst katında, cam zeminli bir yürüyüş yolu ve bir sergi salonu bulunuyor. Buradan, nehrin ve şehrin manzarasını seyredebilirsiniz. Köprünün alt katında ise, köprünün çalışma mekanizmasını gösteren bir makine odası var. Tower Bridge’e giriş ücretlidir.
  • Londra’nın en önemli tarihi yapılarından biri olan Tower of London’u ziyaret edin. Bu yapı, 1078 yılında inşa edilmiş ve tarih boyunca kale, saray, hapishane, zindan, mücevher deposu ve hayvanat bahçesi olarak kullanılmış. Tower of London’da, İngiltere Kraliyet Ailesi’nin taç giyme mücevherlerini, zırh koleksiyonunu, kraliyet zindanlarını ve idam yerlerini görebilirsiniz. Ayrıca, burada yaşayan ve koruma görevi yapan kargaları da görmeyi unutmayın. Tower of London’a giriş ücretlidir.
  • Londra’nın en ünlü alışveriş caddesi olan Oxford Street’te alışveriş yapın. Bu cadde, yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda ve 300’den fazla mağazaya sahip. Oxford Street’te, dünyaca ünlü markaların, lüks butiklerin, büyük mağazaların ve ucuz dükkanların yanı sıra, kafe, restoran ve barlar da bulabilirsiniz. Oxford Street, özellikle Noel zamanı çok kalabalık ve renkli oluyor.
(HABER MERKEZİ)
Paylaş