havadurum

Lodos fırtınası Gelibolu’da 2 tekneyi batırdı

Çanakkale’de etkili olan lodos fırtınası Gelibolu’da limanda bağlı bulunan 2 tekneyi batırdı. Fırtına nedeniyle kordon boyunda dev dalgalar oluştu.

1304

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde geceden bu yana aralıklarla etkili olan lodos fırtınası, limanda bağlı teknelerin neden oldu. Gelibolu Belediyesi ekipleri ilçedeki tarihi evler ve yıkılma tehlikesi bulunan yapıların önlerinde tedbir aldı.

Lodos fırtınası limanda tekneleri batırdı

Çanakkale’de etkili olan lodos fırtınası, Gelibolu’da limanda bağlı bulunan 2 tekneyi batırdı. Limanda bağlı teknelerini korumak için şiddetli lodosla mücadele eden balıkçılar, yedek iplerle teknelerini bağlamaya çalışırken, kimileri de fırtınaya aldırmadan teknelerin üstlerine çıkarak liman duvarlarına vurmaması için mücadele verdi. Burada bağlı bulunan 2 tekne lodos nedeniyle battı.

Lodos fırtınası kordon boyunda dev dalgalar oluşturdu

Öte yandan lodosun oluşturduğu dev dalgalar kordon boyunda bulunan işletmelere kadar ulaştı. Dalgaların şiddeti nedeniyle kordon boyunda bulunan, çöp kutuları ve çiçeklikler sürüklendi.

Gelibolu Belediyesi ekipleri tedbir aldı

Gelibolu Belediyesi ekipleri, lodos fırtınasının olası zararlarına karşı ilçedeki tarihi evler ve yıkılma tehlikesi bulunan yapıların önlerinde tedbir aldı. Gazı Süleyman Paşa Mahallesi’nde de bazı ağaçların dalları kırıldı. Belediye ekipleri, kırılan dalları temizledi. Gelibolu Kaymakamlığı, vatandaşları fırtınaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.(AA)

Paylaş