havadurum

Lapseki'de İki okul müdürü de görevine geri döndü

Lapseki'de alkollü paylaşım yapmış olduğu gerekçesi ile Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılarak, iki okul müdürü görevden uzaklaştırılmıştı. Yürütülen soruşturmanın ardından mahkemece görevlerine geri dönme kararı alındı. Eğitim İş Çanakkale Şubesi Başkanı Serkan Serbes konuya ilişkin olarak iki okul müdürünün özel hayatına müdahale edildiğini ve hiçbir hukuk dışı davranışın bulunmadığını dile getirerek; "Mahkeme doğru kararı verdi, arkadaşların yapmış olduğu herhangi bir suç yok, özel hayata müdahale üzerine yapılan haksız bir uygulamaydı" dedi.

1291

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz bir imam hatip ve bir ortaokulu müdürü, aynı etkinlikte bulunduklarıyla ve sosyal medya hesabı üzerinden yapmış oldukları alkollü içecek paylaşımı gerekçesiyle açığa alınmıştı. Eğitim İş Çanakkale Şubesi tarafından başlatılan soruşturmaya tepki göstermek amacıyla kişilerin özel hayatlarına müdahalenin bulunduğu belirtilerek basın açıklamaları gerçekleştirildi. Soruşturma sürecinin ardından mahkeme tarafından alınan karar ile iki okul müdürünün de görevlerine iadeleri uygun görüldü. Eğitim İş Çanakkale Şubesi Başkanı Serkan Serbes, başlatılan soruşturma süreci ve ardından mahkeme tarafından alınan karara ilişkin Çanakkale OLAY Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunarak; "Arkadaşların başına gelenler umarım bundan sonra hiç kimsenin başına gelmez, sonuçta burada yüz kızartıcı bir suç yok, yapılan bir hukuksuzluk yok, sadece kişilerin özel hayatındaki durumlar bahane edilerek ve gerçeği yansıtmayan bir şekilde kişilere korku salma vardı ama mahkemenin de vermiş olduğu karar ile bu duvar da yıkılmış oldu" şeklinde konuştu.

"Özel hayata müdahale üzerine yapılan haksız uygulama"

Lapseki'de iki okul müdürünün aynı etkinlikte bulunarak, kişisel sosyal medya hesapları üzerinden yapmış oldukları alkollü paylaşım nedeniyle Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma açıklığa kavuştu. Mahkeme tarafından alınan karar neticesiyle göreve dönen müdürler ile ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim İş Çanakkale Şubesi Başkanı Serkan Serbes; "İki müdürümüzün de iadesi mahkeme tarafından uygun görüldü. Bu durum zaten hukuksuz bir uygulamaydı, mahkeme doğru kararı verdi, arkadaşların yapmış olduğu herhangi bir suç yok, özel hayata müdahale üzerine yapılan haksız bir uygulamaydı, gönül isterdi ki bu aşamaya gelinmesin, sadece diğer prosedürlerle devam edilsin ama direkt açığa almak gibi aşırı ve katı bir cezalandırma, topluma reklam etmek ama hukuk doğru kararı vermiş bulunuyor" şeklinde konuştu.

"Gerçeği yansıtmayan, kişilere korku salma vardı"

Özel hayat öne sürülerek verilen açığa alma kararının oldukça katı olduğunu vurgulayan Serbes; "Bundan sonraki süreçte de basın açıklamaları ve diğer çalışmalarla beraber mücadeleye devam edeceğiz. Arkadaşların başına gelenler, umarım bundan sonra hiç kimsenin başına gelmez, sonuçta burada yüz kızartıcı bir suç yok, yapılan bir hukuksuzluk yok, sadece kişilerin özel hayatındaki durumlar bahane edilerek ve gerçeği yansıtmayan bir şekilde kişilere korku salma vardı ama mahkemenin de vermiş olduğu karar ile bu duvar da yıkılmış oldu" dedi.

Paylaş