havadurum

Lapseki Belediyesi’nden 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne Özel Ziyaret

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve beraberindeki heyet, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle Hayvan Bakımevi ve Barınağı'nı ziyaret etti. Başkan Yılmaz, hayvanların korunması ve yeni projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

1095

Lapseki Belediyesi, 4 Ekim tarihinde kutlanan Dünya Hayvanları Koruma Günü'nü anlamlı bir ziyaret ile selamladı. Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Başkan Yardımcısı Aynur Bozkurt, AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Hasan Engin, Yönetim Kurulu Üyeleri ve bir grup öğrenci, Lapseki Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Barınağı’nı ziyaret ederek hayvan sevgisini ve koruma çabalarını bir araya getirdi.

Başkan Yılmaz, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "Bugün 4 Ekim, Hayvanları Koruma Günü'nü kutlamanın anlamını bir kez daha vurguluyoruz. 1931 yılında alınan bu önemli kararın ardından her yıl 4 Ekim, hayvanların korunmasına ve haklarına saygı duymamıza adanmış bir gün olarak kutlanıyor. Lapseki Belediyesi olarak, sokak hayvanlarının iyiliği için yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. Şu anki barınağımızın kapasitesi dolu ve bu nedenle 32 dönümlük ormanlık bir alanda yeni bir hayvan yaşam alanı oluşturuyoruz. Bu yeni proje sayesinde sokak hayvanları, doğal yaşam alanlarında daha rahat bir yaşam sürebilecekler. Bu anlamlı ziyaretimize katılan öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü: Neden Önemli ve Nasıl Kutlanmalı?

(Erhan Taylan)

Paylaş