Lapseki’de neler oluyor?

Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve ülkenin dört bir tarafına yayınlan eylemler, ülke gündeminin önemli bir yerini tutarken, dünyanın da ilgisini çekiyor. Çanakkale’de demokratik ve çağdaş bir anlayışla gösterilen tepkilerin, Lapseki’de yasaklanmaya çalışıldığı ileri sürüldü.

2039
Lapseki’de geçtiğimiz günlerde yaklaşık 200 kişilik bir grup tarafından gösterilen tepkiler öncesinde Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğrencilerin eylemlere katılmaması için yoğun çaba sarf ettiği öğrenildi. İlçe milli eğitim müdürü, şube müdürleri ve okul müdürlerinin öğrencilere sakı yaptıkları iddia edilirken, Lapseki’de gerçekleşen bu eylemlere öğrenci katılımının olmaması için çaba sarf ettiği öğrenildi. Taksim Gezi Parkı’nda polisin tavrının ardından Türkiye’nin birçok bölgesine yayılan eylemlerin, insanların haklarını aramaları noktasında meşru girişimlerinin Lapseki’de ortadan kaldırılmaya çalışılmasının amacı ise merak ediliyor.
 
Veliler ve öğrenciler uyarılmış
Lapseki’de ilçe milli eğitim müdürü, şube müdürleri ve okul müdürlerinin öğrencilere, “disipline veririz, hakkınızda soruşturma açarız” dedikleri iddia edildi. Müdürlerin ayrıca eyleme destek veren ve katılan öğrencilerin velilerini de çağırarak görüştüğü, “çocuğunuzu bu eylemlerden uzak tutun” dedikleri de ileri sürüldü. Lapseki’de bu girişimlerin ortaya çıkması, öğrencilerin hak arama, demokratik ve anayasal haklarını kullanmaları konusunda kısıtlanmaları tepkiye neden oldu.
Paylaş