Laçiner gitti, skandalları bitmedi!

Eğitim-İş`ten yapılan açıklamada ÇOMÜ`deki Laçiner dönemi kadrolaşmaya ve halen devam eden Laçiner uygulamalarına değinildi. Yeni ÇOMÜ yönetimine seslenen Eğitim-İş açıklamasında, “ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’e ve üniversite yönetim kadrolarına sesleniyoruz… Bu hukuksuzlukları durdurun. Laçiner döneminde başlatılan tüm soruşturma ve incelemelere hemen bir son verin” denildi. ÇOMÜ Hukuk Müşavirliği`nin halen eski Rektör Laçiner`e hizmet edip etmediği de açıklamada soruldu.

1283
Birleşik Kamu-İŞ`e bağlı Eğitim-İş`ten yapılan açıklamada ÇOMÜ`de Laçiner dönemi hukuksuzluklarına bir an önce son verilmesi istendi. “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde kadro bekleyenlerin sayısı 200’ü aşmıştır” denilen açıklamada “Eski rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner’in ÇOMÜ’yü kendi çiftliği gibi yönetmesinden kaynaklanan, birçok hukuksuzluğun ve hak gasplarının doruğa çıktığı dönemde 165 kişinin kadro beklediği `Laçinerzede` akademisyenlerin sayısı 200’leri aşmış bulunuyor. Yardımcı doçentlik, doçentlik ve profesörlük kadrosu bekleyen akademisyenlerine ekonomik kayıpları geriye dönük telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurmaktadır. Emeğiyle hak ettikleri unvan kadrolarını alamadıklarından dolayı çalışma şevkleri ve verimliliği düşen akademisyenlerimiz umut ile bu kadroları beklemektedirler. Rektörlüğü döneminde ÇOMÜ’yü, üniversite olmaktan çıkaran ve üniversitenin şerifi gibi davranan stratejik Laçiner dışarıdan getirttiği ısmarlama bazı yandaş akademisyenlere kadro tahsisleri yaparak liyakatı göz ardı etmiş ve hak ettiği halde yüzlerce kişiyi kadro mağduru durumuna düşürmüştür. Sadece kadro ile ilgili mağduriyetler değil, o dönemde birçok akademisyen soruşturmalar açılarak, nokta atışlarıyla, adrese teslim kadro ilanları vererek ve kendinden olmayanlara yönelik sistematik olarak mobing, baskı ve manevi işkenceler uygulamıştır” denildi.
 
 
Paralel yapıyı, hocaya sordular!
“Eğitim İş Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Rıza Gezen`e yönelik eski Rektör Laçiner döneminden bugüne kadar uzanan soruşturmalar zincirine giderayak bir yenisi daha eklenmiştir” denilen açıklamada “ÇOMÜ Hukuk Müşavirliğinin 23.02.2015 tarih ve 42055354-640-363-2145 sayılı yazısı ile soruşturmacı olarak görevlendirilen Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Çetin’in üyemize yönettiği sorular dudak uçuklatan cinsten sorulardır. 23.02.2015 tarihinde açılmış olan bir soruşturmaya, soruşturma tarihinden sonra yaşadığı belirlenen bazı olayları da ekleyen soruşturmacı, sınırsız bir kompozisyon kumpası kurma gayretiyle stratejik bir niyeti göstermektedir.Yüksek Öğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliğinin 22. maddesi gereğince açılan soruşturmalar, başlatma tarihinden itibaren 10 gün içerisinden işleme konulmalı ve en geç 2 ay içerisinde de sonuçlandırılmalıdır. Oysa üyemiz Yrd. Doç. Dr. Mehmet Rıza Gezen ile ilgili bu soruşturma tamamen hukuksuz uygulamalarla doludur. 23 Şubat tarihinde başlatılan bir soruşturma 4 Mayıs tarihinde tam 72 gün sonra kendisine tebliğ edilerek savunma istenmiş, ayrıca ilk 10 gün herhangi bir işlem yapılmamıştır. Özellikle soruşturmacı Doç. Dr. Halil Çetin’in sorduğu sorularla neyi hedeflemek istediği açıktır. `ÇOMÜ eski Rektörü Laçiner’i öldürmeyi planlamak iddiası, paralel yapı nedir ve ÇOMÜ`deki üyeleri kimlerdir? Paralel yapının en iyi çöreklendiği üniversite ÇOMÜ müdür?` gibi 18 Mart tarihine kadar bazı yerel ve ulusal hatta uluslararası basında ÇOMÜ ve Laçiner ile ilgili haberleri referans alarak hazırlanan sorular sorulmuştur” ifadeleri kullanıldı.
 
Laçiner, hukuk müşavirliğini mi yönetiyor?
Yapılan açıklamada “Eğitim İş olarak soruyoruz, ÇOMÜ Hukuk Müşavirliği bölümü hala eski rektör Laçiner’e mi hizmet etmektedir. Yoksa Laçiner, dışarıdan ÇOMÜ Hukuk Müşavirliği bölümünü yönetmekte midir? Paralel yapıyı Cumhurbaşkanı tanımlamaktadır. MGK’nın kırmızı kitabına girdiği beyan edilmektedir. Paralel yapı ile ilgili basında yüzlerce haber yer almıştır. Ayrıca ÇOMÜ`nün yeni Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’in 14 Nisan tarihinde bir gazeteye verdiği beyanatında `Paralel yapıyı ÇOMÜ’ den temizleyeceğim` sözleri yazılmıştır. Aslında ÇOMÜ Hukuk Müşavirliği soruları ile sayın soruşturmacı Doç. Dr. Halil Çetin’in sordukları soruların cevaplarını, üyemiz Sayın Gezen’den daha iyi bilmektedirler. Soruşturmaların Laçiner döneminde nasıl tezgahlandığını, nasıl görüntülü kayıtların tutulduğunu, nasıl kumpaslar kurulduğunu hem de çok iyi bilmektedirler” dendi.
 
Acer`e çağrı
“Eğitim İş Çanakkale Şubesi olarak bundan sonra yapılan hukuksuzlukların ve hak gasplarının karşısında duracağımızı belirtiyoruz” denilen açıklama; “ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’e ve üniversite yönetim kadrolarına sesleniyoruz… Bu hukuksuzlukları durdurun. Laçiner döneminde başlatılan tüm soruşturma ve incelemelere hemen bir son verin. Adalet ve liyakatı bekleyen personelinizin mağduruyeti hala devam etmektedir. Geriye dönük telafisi mümkün olamayan sonuçlar doğurmaktadır. Şu ana kadar yapılan vekaleten yönetici atamalarında her ne kadar `Adalet ve Liyakat` ilkelerine uyulmadığı görülmekte ise de asaleten atama aşamasında bu ilkelere daha çok dikkat edileceğine dair umutlarımızı korumak istiyoruz. Eğitim İş olarak bu ve buna benzer soruşturma kumpaslarının peşini bırakmayacağız, bu hukuksuz uygulamalar ile ilgili kim sorumluysa, kimin talimatı ile yapılmışsa ve her kim bu işe imza atmışsa, onlardan bunun hesabının sorulması için gereken her türlü adımı Eğitim İş olarak atacağız” ifadeleri ile son buldu.
Paylaş