Laçiner’in yokluğu belli oluyor!

ÇOMÜ Rektörlüğü içinde 2013 yılında kitap okudukları gerekçesi ile soruşturma açılan öğrenci ve akademisyenlerin mücadelelerine uzun süre tanıklık eden Çanakkale, Laçiner döneminin bitmesiyle anlayış farklılığını da gözlemleyebiliyor. Zira, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği ‘81 İlde Kitap Okuyoruz’ başlıklı etkinliğe ÇOMÜ Kütüphanesi de katıldı!

882
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, 51`inci Kütüphaneler Haftası dolayısıyla hazırlanan program kapsamında, 1 Nisan tarihinde, yurt çapında ‘81 İlde Kitap Okuyoruz’ başlıklı bir etkinlik gerçekleştirildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kütüphanesi de kitap okuyarak etkinliğe destek verdi. ÇOMÜ internet sitesinden yapılan açıklamada “Kütüphaneler Haftası; ülkemizde 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta kutlanmaktadır. Hafta boyunca öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, onlara kitap sevgisi aşılamak, okuyucuları kitaplardan daha çok faydalanmaları için teşvik etmek ve kütüphanelerin gelişmesi için halkı bilinçlendirmek amacıyla bir hafta boyunca ülke genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir” dendi.
 
Bir de Laçiner dönemi vardı
Dünya üzerinde belki de en barışçıl eylemlerden biri olarak özellikle 2013 yılı Gezi Direnişi sürecinde sıkça rastladığımız kitap okuma eylemine karşı tahammülsüz tutumları ve sonrasındaki soruşturma furyası ile tepki çeken Laçiner dönemi de bu etkinlikle akıllara geldi. Laçiner`in rektör olarak atanmamasının ardından ÇOMÜ`de başlayan anlayış değişikliği gözle görülür bir hal aldı. Daha önce kitap okuma etkinliğine bile tahammül edemeyin bir yönetimin ardından, kitap okuma etkinliklerine destek veren bir anlayış fark ediliyor. Yeni yönetimin çalışmaları ve performansı da kentten dikkatle takip ediliyor.
Paylaş