Laçiner’in “Eşkıyalık” yorumuna sert tepki

Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, bir maden şirketinin Çanakkale’de rüşvet dağıttığını iddia ederek, söz konusu maden şirketinin sponsor olduğu firmaları açıkladı. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’in “Bahar değil, eşkıyalık” değerlendirmesine de değinen Nalbant, Laçiner’i sert bir dille eleştirdi.

Nalbant. “Karadenizliler Derneği Kuzey Biga’yı sponsor yapıyor. Dardanelspor, ağaç katliamı yapan Kuzey Biga Madenciliği yani Alamos Gold’u sponsor olarak kendisine seçiyor. Bu hareketi herkese duyuran Halk TV kanalı Kuzey Biga Madenciliğin yetkilisini çıkarıp program yapıyor. Bu nasıl iş? Buradan herkesi Halk TV’yi protesto etmeye çağırıyorum” dedi.

Çevre Platformu Sözcüsü Nalbant, Rektör Laçiner’in ulusal bir gazete çıkan yazısına da değindi. Nalbant, “Herkes bir araya geldi ve böyle bir hareket başlattı. ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner, bu hareket için ‘Bahar değil, eşkıyalık’ diyor. Hepimiz çapulcu da oluruz, eşkıya da oluruz. Ama Laçiner’in yaptığı gibi dalkavuk olmayız. Onurumuzla mücadele edeceğiz, sonuna kadar” şeklinde konuştu.

1044
Direniş on günü geride bırakırken İskele Meydanı`nda toplanan Çanakkaleli vatandaşlar AKP`nin faşizan tutumu bitene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirterek oluşturulan serbest kürsü ile iktidara mesajlar yollamaya devam etti.
 
 
Halk TV’ye sert tepki
Taksim Gezi Parkı eylemlerini tarafsız olarak veren ve yandaş medya tanımlamasının uzağında yayın yaptığı için gönülleri kazanan Halk TV`nin Kuzey Biga Madencilik A.Ş Türkiye Ülke Müdürü Han İlhan’ı konuk etmesi Çanakkale`de tepki yarattı. Ülkenin dört bir yanında eylemler devam ederken İlhan`ın Halk TV`de "Madenin Türkiye" programına konuk olmasına tepki gösteren eylemciler kanalı boykot etti. Kanalı telefon ve mail bombardımanına tutan Çanakkaleliler yayının kesilmesi talebinde bulundu.
 
 
 
Halk TV izlemeyin!
Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant da Gezi Parkı eylemleri ile adı öne çıkan Halk TV’nin Kuzey Biga firmasına yer vermesine tepki göstererek kanalın izlenmemesi çağrısında bulundu. Nalbant; “Son günlerde Çanakkale’de ilginç gelişmeler oluyor. Karadenizliler Derneği Kuzey Biga’yı sponsor yapıyor. Dardanelspor, ağaç katliamı yapan Kuzey Biga Madenciliği yani Alamos Gold’u sponsor olarak kendisine seçiyor, İÇDAŞ yetmiyormuş gibi şimdi bir de Kuzey Biga çıktı. Bu hareketi herkese duyuran Halk TV kanalı Kuzey Biga Madenciliğin yetkilisini çıkarıp program yapıyor. Bu nasıl iş? Buradan herkesi Halk TV’yi protesto etmeye çağırıyorum. Yani Kuzey Biga ilimizde rüşvet dağıtıyor. Bunları hayır işlemek için yapmıyor, bugüne kadar işletmeye geçememişti işletme geçti de bunun zekatını mı veriyor gibi sorular da aklımıza geliyor” dedi. Hicri Nalbant’ın konuşmasının ardından Kuzey Biga Madencilik firmasının sponsorluğunu kabul eden Çanakkale Karadenizliler Derneği ve Dardanelspor Kulübü ve İÇDAŞ` da yuhalandı. Çanakkale’de “Hükümet istifa” sesleri yükselmeye devam ederken vatandaşlar ise AKP İl Binası önünde sloganlar atarak tepki gösterdi.
 
 
 
“Eşkıyayız ama yalaka değil”
Çanakkale Çevre Platformu Sözcüsü Hicri Nalbant, ÇOMÜ Rektörü ve Star yazarı Sedat Laçiner’in ülke genelindeki protestolara ilişkin kullandığı “Bahar değil eşkıyalık” ifadelerine yönelik söylediği sözler dikkat çekti. Nalbant eğitimin ve sağlığın paralı sisteme dönüştürülmesini eleştirerek: "Eğitim paralı hale geliyor. Öğrencilere müşteri muamelesi yapılıyor. Sağlık paralı hale geliyor, tüm halk müşteri olarak görülüyor. Çevre sömürülüyor, bir kazanç kapısı olarak görülüyor. Bunların tümü Recep Tayyip Erdoğan`ın düzeninin sonucu. Türkiye’de Taksim olayları sonrasında bir hareket başladı. Bu harekatın içinde her yaştan ve her düşünceden insan bulunuyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Laçiner, ise bu harekatı, ‘bahar değil eşkıyalık’ olarak tanımlamış. Evet, hepimiz çapulcu, hepimiz eşkıyayız. Ama Sedat Laçiner’in yaptığı gibi dalkavuk ve yalaka asla olmayız. Sonuna kadar onurumuzla mücadele edeceğiz. Tüm yalaka, dalkavuklardan ve halk düşmanlarından bu yaşananların hesabını soracağız. Ülkeyi savunmak çapulculuksa, eşkıyalıksa onu kabul ediyoruz. Ama onurlu insanlar olarak AKP yalakalığını asla kabul etmiyoruz” dedi. “Serbest kürsü”deki konuşmaların da tamamlanmasıyla müzik grubunun şarkıları eşliğinde eyleme yabancı turistler de dans ederek destek verdi.
 
 
 
 
Eyleme yoga desteği
Truva Atı önünde Bağımsız Direniş tarafından devam eden eyleme destek veren aktivistler ise yoga yaptı. İstanbul`dan direniş için Çanakkale`ye gelen eğitmen Alev Tetik öncülüğünde Truva Atı önünde biraraya gelen eylemciler doğaya saygı için meditasyon ve yoga yaptı.
Paylaş