havadurum

KYK yurtlarında yaşanan ölümler tüm 'yurdu' sardı! Çanakkale'deki KYK yurtlarında eylem var

Çanakkale’de öğrenciler, KYK yurtlarında yaşanan ölümlere tepki gösterdi. Safiye Hüseyin Elbi ve 18 Mart Kız Öğrenci KYK yurtlarında kalan öğrenciler, yurt avlularında toplanarak, sıra arkadaşları için adalet ve güvenceli barınma taleplerini sloganlarla dile getirdi.

1449

Türkiye’de son günlerde KYK yurtlarında yaşanan öğrenci ölümleri, ülke genelinde büyük tepki çekti. Geçtiğimiz günlerde Çanakkale’de bir üniversite öğrencisi intihar etmişti. Dün ise Aydın’da KYK yurdunda asansör düşmesi sonucu Zeren Ertaş'ın hayatını kaybetmesinin ardından KYK yurtlarındaki protestolar ülke geneline yayıldı. Çanakkale’de bulunan KYK yurtlarından da sert tepkiler yükseldi.

Çanakkale'den de KYK yurtlarında protestolar yükseliyor

Öğrencilerin KYK yurtlarında yaşadığı ölümler, ülke genelinde protestoları tetikledi. Aydın’da asansörün düşmesinin ardından öğrenciler, güvenceli barınma taleplerini bir kez daha dile getirerek, sıra arkadaşlarını kaybetmemek için eylemler düzenledi. Çanakkale’de de Safiye Hüseyin Elbi KYK yurdunda kalan öğrenciler protesto için yurt avlusunda bir araya gelerek sloganlar eşliğinde yaşanan acı tabloyu protesto etti. Protesto sesleri 18 Mart Kız Öğrenci KYK yurdunda da başladı.

Öğrenciler, yaşam hakları için yurt avlusunda!

Çanakkale'de KYK yurtlarının avlularında yaşamını yitiren arkadaşları için bir araya gelen öğrenciler, "Korkma korktukca sıra sana gelecek", "Burdayım haklıyız, gitmeyeceğiz", "Rahat uyu kardeşlerin seninle", "Zeren bizim kız kardeşimiz" sloganları atarak eylemlerini sürdürüyor. (Damla Yeltekin)

Paylaş