havadurum

Kuyumcular tepkili

Bankaların kuyumculardan daha düşük fiyatla altın bozması ve altın satışına başlamalarından sonra PTT`nin de gram altın satmasına kuyumcu esnafı tepki gösterdi.

1085
Bankaların ardından PTT`nin de sertifikalı altın satışına başlamasına tepki gösteren kuyumcular bu uygulamanın kuyumcu esnafına zarar vereceğini belirterek: “Herkes kendi işini yapsın” dedi. Kuyumculuğun bir sektör olduğunu ve altın satmanın belirli kriterleri olduğunu belirten kuyumcular uygulamaya tepki gösterdi.
 
 
Sevcan Öztürk / Favori Kuyumculuk: “Herkes kendi işini yapsın, her işin bir uzmanlık alanı vardır. Özellikle büyük şehirlerde gram altına büyük rağbet var. Kuyumcu ile müşteri arasında özel bir bağ vardır. Altını ATM`den ya da bankadan almakla aynı şey olamaz.”
 
 
Nadir Korkut / Turan Kuyumculuk: “Kuyumcuların dışında bankalarda ya da PTT`de satılmasına elbette tepkiliyiz, ne gerek var ki. Bu onların işi değil, herkes bildiği işi yapsın. Biz gidip bankanın işini yapıyor muyuz? 1 aya yakın bir süredir PTT`de satış yapılıyor. Belki bu durum müşterinin de işine geliyor, çünkü gram altını kuyumcudan alsa saklama ve muhafaza etme durumu var. Oysa ATM`den alınca böyle bir riski yok. Yine de garip uygulama.”
Paylaş