havadurum

Kutlu; “Sükuna kavuşmasını arzu ediyoruz”

AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, başta Filistin sorunu olmak üzere Orta Doğu`da Müslüman halkların ve mazlumların her türlü sıkıntısının kendilerini doğrudan ilgilendirdiğini bildirdi.

304
Kutlu, yaptığı yazılı açıklamada, AKP Hükümeti`nin, Suriye`de yaşananlara bir kardeşin diğer kardeşin yaşadığı trajediye baktığı gibi yaklaştığını belirterek, zulme uğrayan kardeşlerinin bir an önce huzur ve sükuna kavuşmasını arzu ettiklerini ifade etti.
 
Muzaffer Kutlu, şunları kaydetti: “Binlerce Suriyelinin ölümüne, on binlercesinin evini, yurdunu terk etmek zorunda kaldığı Suriye`deki olaylara, binlerce kilometre uzağımızda yaşanıyormuş, ölen, yaralanan, evini terk eden insanlarla binlerce yıllık kardeşlik bağımız yokmuş gibi davranmamız, görmezden gelmemiz, yok saymamız mümkün değildir. Büyük devletler, kardeş ülkeler, kader birliği yaptığı geçmişten gelen ortak ve güçlü bağları olan milletlerin, devletlerin, sıkıntılarının, dertlerinin kendi derdi sıkıntısı olduğunu bilir. Bu sıkıntının çözümünde sorumluluğu olduğunun da farkındadır. Eğer ortada potansiyel risk varsa ve siz bunu kendi halkınız ve kardeş halkların çıkarı ekseninde çözmek için irade koymuyor risk almıyorsanız görevinizi yerine getirmiyorsunuz demektir. Başta Filistin sorunu olmak üzere Orta Doğu`da Müslüman halkların ve mazlumların her türlü sıkıntısı bizi doğrudan ilgilendirir. Sadece ilgilendirmez, bölge halkların uzun dönemli çıkarına çözmeye ilişkin bir sorumluluk da yükler.”
Paylaş