Kutlu; “Ormanlarımıza sahip çıkmalıyız”

AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası ile ilgili bir mesaj yayınladı.

433
Ormanları, bir milletin en önemli zenginlik kaynağı olarak nitelendiren AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu; “Dünya nüfusu ve sanayileşmenin hızlı artışının, orman ve çevre tahribatını da beraberinde getirdiği günümüzde, küresel ısınma neticesinde ortaya çıkan felaketler, seller, toprak kaymaları, orman yangınları gibi etkenler tüm insanlığı ve dünyayı tehdit eder duruma gelmiştir.
 
Ormanlar, bir milletin en önemli zenginlik kaynağıdır. Çok uzun yıllar sonucu oluşan ormanlarımızı korumak ve yeni orman alanları oluşturmak, hepimizin vatandaşlık görevidir. Bu vatandaşlık görevimizi yerine getirirken ağacı ve ormanı korumanın uygarlığın en temel göstergesi olduğunu çocuklarımıza öğretmeli ve bu bilinçle ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. Ancak çoğu zaman bilinçsizce hareket eden insanlarımız yüzünden, “Ciğerlerimiz yanıyor” diye tabir ettiğimiz ormanlarımız gerek yangınlar ile gerekse büyük bir vurdumduymazlık sonrası yok ediliyor. Böyle nedenlerle ortaya çıkan olumlusuzluklar sonrasında yapılan tahribatın küresel ısınma ve kuraklık riskini perçinlemesi ve çölleşme tehlikesini meydana getirmesi gibi küresel çapta sorunlar ortaya çıkıyor.
 
Bu tür sorunlarla karşılamamak ve orman alanlarını koruyup çoğaltmak, insanların yaşadığı dünyaya karşı en büyük sorumluluklarındandır. Yediden yetmişe hepimize önemli görevlerin düştüğü bu kritik günlerde, “Orman Haftası” vesilesiyle herkesi yeşili ve doğayı korumaya davet ediyor ve bu haftanın yeni bir bilince vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
Paylaş