Kurultaya doğru CHP’liler konuşuyor

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla toplanacak 26 Şubat’taki Tüzük Kurultay’ına sayılı günler kala CHP’de iç çekişmeler hızlandı. Bazı delegelerin 26 Şubat’taki kurultaya katılamama kararı aldığı bildirildi.

652
CHP’de genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısı üzerine 26 şubat tarihinde toplanacak olan olağanüstü tüzük kurultayına, başını eski genel sekreter Önder Sav’ın çektiği muhalif delegeler katılmama kararı aldı. Muhaliflerin katılmama kararı aldığı kurultay hakkında görüşlerini belirten Çanakkale Millet Vekili Ali Sarıbaş, Serdar Soydan ve Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan; kurultayın demokrasi için gerekli olduğunu belirttiler.
 
“Kurultay demokrasi şöleni içerisinde geçecek”
Düzenlenen kurultayda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek verdiklerini belirten Çanakkale Millet Vekilleri Sarıbaş ve soydan, kurultayın demokrasi şölene dönüşeceğinin belirttiler.
 
Bundan önce antidemokratik tüzüğü yapmış olanların bu tüzükte yine muhalefet olacağını belirten Sarıbaş “En ideal tüzüğü yakalamak tabi ki zor olacaktır fakat siyasi partiler kanununun el verdiği ölçüde mümkün olan en demokratik tüzük olacağına eminim. Siyasi partiler kanunu CHP gibi demokrasi ile yönetilen partiler için engel teşkil ediyor, bu kanun 12 Eylül sonrası oluşturulmuş anti demokratik bir kanundur. Hazırlayacağımız yeni tüzüğümüzü Türk Dil Kurumu’na da göndererek Türkçemize uygun şekilde tashih edileceğinin müjdesini vermek istiyorum. İmza atan arkadaşlarımın ön yargılı olmadıklarına, bu tüzük kurultayına destek vereceklerine inanıyorum, şu anda ki gelişmeler içerisinde de bunu görüyoruz imzasını çeken arkadaşlarımız olduğu gibi destek veren arkadaşlarımız olacağına da inanıyorum. Genel Başkanımız’ın demokrasinin yerleşmesi için tüm milletvekillerimizin, parti meclis üyelerimizin, eski Genel Başkanlarımız da dahil olmak üzere görüşlerini alarak olabildiğince katılımcı ve demokratik bir tüzük yapmayı başaracağına inanıyorum. En son kararı tabi ki kurultay verecektir, gerekli bilgilerin hepsi toplanmış vaziyettedir. CHP bundan sonra Genel Başkan’ımızın önderliğinde mütevazi, demokrasiye inanan ve tüm halkımızı kucaklayan bir parti olmaya devam edecektir. Bizlerde zaten bu anti demokratik tüzüğün kalkmasından yanayız ve Türkiye’de örnek bir şura içerisinde çok yüksek bir katılımla tüzük kurultayının gerçekleşeceğine inanıyorum. En demokratik tüzüğün oluşturulması için tüm delegeleri kurultaya davet ediyorum, bu parti sadece bizim değil tüm gelecek kuşaklarındır” dedi.
 
“Kurultaya katılmamakla elimize ne geçer ?”
Kurultaya katılmamanın hiçbir şey kazandırmayacağını hatta partiye zarar vereceğini belirten Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan kendisinin kurultay delegesi olmadığını fakat bu konuda katılımcı olunması gerektiğini belirtebileceğini söyledi ve  “ Ok yaydan çıkmıştır sonuç itibari ile bunlar olacak, olmalı. Kurultayın gerçekleşememesinin getireceği kaotik ortamın CHP’ne zarar vereceğini düşünüyorum. Oluşacak yeni tüzük çok mu demokratik olacak, buna tabi ki buna kurultay karar verecek. Tüzük üzerinde çalışmalar devam ediyor. Kurultayın birinci günü, ikinci günü gibi değil de; birinci kurultay, ikinci kurultay gibi yansıtılıyor, taktik bir savaş var. Umarım her iki kurultay da yapılır ve amacına ulaşır, partiyi rahatlatır” dedi.
 
Merkez İlçede ‘Karakaş’ sesleri..
Ankara’da hareketli günler geçirecek olan CHP’de Kurultaylar sonrasının hesapları da yapılıyor. CHP’nin önemli koltuklarından birisi olan Merkez İlçe Başkanlığı da bu aşamada oldukca hareketli geçecek gibi duruyor. Hakan Evirgen ile birlikte uzun süredir yönetimde bulunan Cemal Karakaş’ın merkez ilçe başkanlığı için isminin öne çıktığı bu süreçte, aday sayısının artabileceği de konuşuluyor. Hakan Evirgen’in de destek verdiği Cemal Karakaş ile birlikte eski ilçe başkanlarından Nejat Önder’in de adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak önemli koltuklardan birisi olan Merkez ilçede ittifakların nasıl şekilleneceği şimdilik belirsizliğini de koruyor.
Paylaş