Kurucular kurulunda bir Çanakkaleli!

2669

 

Meral Akşener Başkanlığı’nda oluşturulan ve “İyi Parti” ismi verilen yeni parti Ankara’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi`nde resmen ilan edildi. İyi Parti ismi, önceki gün akşam saatlerinden itibaren sosyal medyada ve insanların ikili sohbetlerinde büyük ilgi gördü. Partinin kuruluş aşamasında yer alan ve Yönetim Kurulu’na seçilen MHP İl eski Başkanı Rıdvan Uz, İyi Parti ile ilgili gazetemize açıklamada bulundu. Parti tüzüğü ve parti programının kısa sürede açıklanacağını belirten Uz; “Partinin tüzüğü ve parti programı kısa süre içerisinde kamuoyu ile paylaşılacak. Başkanımız, açık ve net olarak yeni Türkiye’nin yol haritasını konuşmasında ifade etti. Bunun haricinde şimdi bu program akabinde Kurucular Kurulu üç günlük hızlandırılmış bir toplantı yapacak. Parti Genel Başkanı, Genel Kurul, parti teşkilatlanması ve yönetim şeklini karara bağlayacak. Onun akabinde parti, örgütlenmemiz devam edecek. İnşallah vatanımız ve Milletimize hayırlı olur diye düşünüyoruz” dedi. 

 
“Herkesi kucaklayabilecek, bayram sofrası gibi bir yapı”
Çanakkale’den partiye yoğun katılım olduğunu ifade eden Uz; “Çanakkale’de katılımları ile partiye nasıl baktığını gösterdi. Çanakkale’den yoğun bir katılım vardı. Salonda, sosyal medyadan, gittiğimiz yerlerde de, gerek iş dünyasında olsun, gerek tarım ve köylerimizde büyük bir beklenti var. Ciddi alternatifsizlikten yakınmalar vardı. Türkiye Cumhuriyeti’nin fabrika ayarlarına dönebilmesi için bunun ancak yeni bir heves ve heyecanla olacağını dillendiriyorlar. Çanakkale’mizde de bizim birinci gayemiz insanların gönlüne kalbine girerek, oylarını almak ve onlara layık bir yönetim şekli oluşturabilmek. Kırmadan dökmeden herkesi kucaklayabilecek, bayram sofrası gibi bir yapı. Çanakkale’mizde de bunları göstereceğiz” dedi. 
 
Uz’a parti rozetini Dervişoğlu taktı 
MHP’nin eski İl Başkanlarından ve Belediye Başkan adaylarından Rıdvan Uz, kendisinin de kurucular kurulunda bulunduğu İyi Parti’nin rozetini yakasına taktı. Kurucular kurulunun belirlendiği ve açıklandığı ilk dakikalarda parti rozetini MHP’nin İzmir İl eski Başkanlarından Musavat Dervişoğlu’nun elinden alan Uz, İyi Parti’nin ülke genelinde estirdiği rüzgarın Çanakkale’de de yoğun bir biçimde hissedileceğini ve iktidar alternatifi olarak seçimlerde halkın oylarına talip olduklarını bildirdi. 
(Yusuf Sonkurt - Seçkin Sağlam)
Paylaş