Kurtlar sofrası!

465

Çan Gençlik Kalespor bu sezon ilk kez mücadele verdiği Misli Com. Sultanlar Liginde zorluk seviyesi yüksek maçlar oynuyor. Eczacıbaşı Vitra, Fenerbahçe Opet, Nilüfer, Vakıfbank ve Galatasaray HDI Sigorta tüm yönleriyle büyük potansiyeli sahip, bu liglerin ağırlığını yaşamış takımları. Geçmişlerinde Dünya Şampiyonlukları ve ikincilikleri de bulunuyor. Anadolu`nun bağrından çıkan, tıpkı Çan Gençlik Kalespor gibi genç bir takım ise doğal olarak bu rakiplere dış salonlarda olduğu gibi iç salonlarda da kaybediyor. 

Bu kategorinin adı Misli Com. Sultanlar Ligi ama, aslında `Sultanların Kurtlar Sofrası` ismini yakıştırmak pek yanlış olmayacak. Yeni sezonda maç takvimi yürürlüğe girdiğinde, klasmanın üst sıralarında kimlerin yer alacağı hemen hemen belli gibiydi. Nitekim de öyle oldu. Bu sezon Pandemi nedeniyle 4 kulüp arttırılarak, 16 takımla oynanmasına karar verilen Sultanlar Liginde asıl yarış CEV ve Balkan Kupasına katılacak ekipler ile ligde kalma uğraşında olan takımlar arasında yaşanacak. 
 
Öyle inanıyoruz ki; yükseldiği başarı noktasında tüm Çanakkalelilerin gurur duyduğu Çan Gençlik Kalespor, bu sezon koşulları ağır olan bu kategoride tecrübe aşaması geçirecek. Çift devreli, lig sistemiyle oynanacak ilk etap maçları sona erdiğinde, düşecek son 4 takım arasına girmeden maratonu tamamlaması durumunda başarılı kabul edilecek File`nin Çanlı Sultanları görevlerini yapmış insanların haz ve mutluluğunu tatmış olacak. Hepimiz biliyoruz ki, her konuda olduğu gibi sporda da yükselmek zor, dorukta kalmak daha da zordur. 
(Cahit Göveren)
Paylaş